Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az M5 ötös metró, a regionális...

Az M5 ötös metró, a regionális gyorsvasút lesz?

Figyelt kérdés
A szentendrei, ráckevei, csepeli HÉVek lennének összekötve... de akkor mi lenne kiírva az M5 re, mint végállomás? mert csak kettő lehet, pl szentendre, és csepel.. a ráckevéről szentedréig járó metrónak már tök más neve lenne akkor. ez így nem logikus...
2014. jún. 9. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
40%
milyen M5 metró? nem értem az egészet... a 4-eshez is kellett 8 év kivitelezés 7km-re. Még el fog telni egy pár évszázad mire lesz itt 5-ös metró
2014. jún. 9. 22:48
 2/5 anonim ***** válasza:
42%

Igen, ez az É - D regionális gyorsvasút.

Rég kapta az M5 nevet és így is lesz.

Az, hogy nem 2 végállomása lesz, azt nem értem, miért zavar?

Kitalálhatnak hozzá azt is, hogy M5A, M5B, stb.

Még annyit, hogy a M4-nek lesz egy, Déli elágazása, vagyis nem minden szerelvény fog menni a Kelenföldi p.u.-ig (vagy a Virágpiacig, ha kiviszik oda).

2014. jún. 10. 05:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvàn több végállomása lesz, távlatilag Szentendre, Békásmegyer, Esztergom, Piliscsaba/Pilisvörösvár, Csepel, Dunaharaszti, Tököl, Ráckeve. Betétjáratokat jelenleg Budapesten nem számoznak külön gyorsvasutakon, de a mintául szolgáló német nyelvterületen kétjegyűek a számaik. Itt: M5, M51, M52 stb.
2014. jún. 10. 09:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

az "M5-ös metró" itt nem a viszonylat, hanem a vonal neve. Ez a tervek szerint ráadásul nem is metró lesz, hanem gyorsvasút, sőt, több viszonylat is fog benne közlekedni. Azt még persze senki sem tudja, hogy pontosan milyen útvonalak lesznek, de majd mennek külön viszonylatszámmal. Egy lehetséges variáció:

- H5: Szentendre - [alagút] - Ráckeve

- H6: Békásmegyer - [alagút] - Csepel

- S26: Esztergom - [alagút] - Kunszentmiklós-Tass

De amint írtam is, ezek csak példák, lehet hogy egész más végállomásokkal járnak majd benne a vonatok, csak arra írtam, hogy lásd, lehet egy alagútban több különböző viszonylatszámmal rendelkező járat is, és az M5 itt mást jelent.

2014. jún. 10. 15:09
 5/5 anonim válasza:
100%
Én pl. Párizsban találkoztam ilyennel, igaz nem metrón, hanem RER-en (ami tulajdonképpen a hév megfelelője) és ott is vannak ilyen vonalak. Ott úgy csinálják, hogy a szerelvényre ki van írva, hogy pl. "RER ligne A à Marne-la-Vallée Chessy". [link]
2014. jún. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!