Hogyan kell busszal utazni?
Biztos furcsán hangzik ez a kérdés, de nem tudom hogy működik mert sose voltam ráutalva, viszont most busszal kell majd mennem a másik faluba.
Tehát felszállok arra a buszra amelyikre kell és akkor mi történik? Megmutatom a diákigazolványomat a sofőrnek és fizetnem kell? Vagy hogy? Visszafelé már nem busszal jövök.

> „-Diákod van? Erre te: Persze!”
Legjobb, ha előre kikészíted, már mikor megáll a busz, és mutatod.
Amúgy minden másban egyetértek az előttem szólókkal.

Még annyi, hogy általában a pontos megállót kell mondani a sofőrnek. Én ezzel tököltem egy pár percet az első buszos utazásom során. Javaslom, nézd meg ezen...
...az oldalon, hogy mi a megálló neve, ha nem tudod pontosan.
Egyébként diákot tőlem még egyszer se kért sofőr, de biztos, ami biztos alapon előkészítheted. Meg még annyit, hogy próbálj meg pontosan fizetni neki; gyorsabb is, nem is kell kínlódni vele, meg aztán nagy címletekből nem is biztos, hogy vissza tud adni. A díjszabási táblázat könyvjelzők közé elmentett PDF fájlja nem óhajt bejönni nekem az utóbbi időkben, ezért egy Google-féle tárolt változatot linkelek, hátha szükséged lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!