Megvan az első Combino, amit le fognak selejtezni?
Javíthatatlan? Nem láttad még a magyar találékonyságot működés közben? :P :D
Viccet félretéve: eljuttatják a legközelebbi telephelyig, megbontják, megvizsgálják és utána fognak dönteni gazdaságossági alapokon.
Azért ezek a villamosok elég drágák, nem selejtezik le olyan hamar. Ha egy 1-2 milliós autó eleje a vezetőtérig így roncsolódna, az egyértelműen selejtezés - de itt nagyobb az összeg, nagyobb a még gazdaságos kategóriába eső javítás összeghatára is.
Igazi szakértő lehetsz.
Ez szerinted javíthatatlan????
Pfff... Max fél év és vígan megy tovább...
Tessék ennek a motorvonatnak a vezetőfülkéje benyomódott az utastérbe, a jármű első 1-1,5 métere eltűnt gyakorlatilag:
És mégis nemrég jött ki a járműjavítóból, boldogan fut tovább:
Pedig a kis Bz könyv szerinti értéke max 50-100 millió lehetett, a combinóé úgy 800-900 lehet most. Nincs az az isten, hogy ne állítsák helyre.
Amúgy nem vészes a sérülése, csak a laikusoknak. A modern járművek erre vannak tervezve: frontális ütközéskor roncsolódik az eleje, hogy elvezesse az energiát, és a jármű többi része ne károsodjon. Csúnyán néz ki az eleje, de cserében levágod az első traktust, beemelsz egy újat, berendezed és megy tovább.
Legrosszabb esetben az utolsó traktust kiveszik, és újjáépítik, elég nagy pocsékolás lenne kidobni egy 99%-ban jó villamost. Azokat nem szokták javítani, amik amúgy is élettartamuk vége felé vannak, és nem érné meg a rá fordított összeget.
Érdemes megnézni Tom Coronel autóját, WTCC első versenyén kapott eleje, hátulja, és 2 hét alatt újjáépítették az egészet, kasznival együtt.
Legrosszabb esetben csak egy irányba fog közlekedni :D
"Pedig a kis Bz könyv szerinti értéke max 50-100 millió lehetett, a combinóé úgy 800-900 lehet most. Nincs az az isten, hogy ne állítsák helyre"
A könyv szerinti értéknek a piaci értékhez semmi köze. Tekintettel a beszerzési idejükre, azt is el tudom képzelni, hogy könyv szerinti értéke közel nulla (számítástechnikai eszközt pl másfél év alatt 0-ra írsz). Ez nem jelenti, hogy értéktelen lenne.
"Tekintettel a beszerzési idejükre, azt is el tudom képzelni, hogy könyv szerinti értéke közel nulla (számítástechnikai eszközt pl másfél év alatt 0-ra írsz)."
Számtech eszközt 3 év alatt írsz nullára, de ez most mellékes.
Nem tudod csak a beszerzési idejüket figyelembe venni, mert időközben folyamatosan esnek át értéknövelő beruházáson, mint a fővizsgák, főműhelyi javítások, motorcsere, belső felújítás stb. Ezek mind növelik a könyv szerinti értéket.
Én sem piaci értékről beszéltem, mert ponthogy a piaci értékük elég alacsony. Lehet, hogy a Bz könyv szerint ér 100 millkát (mert egy főjavítás úgy 40-50 miller + baleseti javítás) valójában jó ha 30 millióért el tudná adni a start ha most megszabadulna tőle (Piaci érték.)
Tehát pont fordítva vetted a két számot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!