Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A tartós beteg utazási kártya...

A tartós beteg utazási kártya esetén a kísérő lehet egy kutya?

Figyelt kérdés
Mert ugye helyi tömegközlekedésen a nagyméretű kutyáknak ugyanolyan jegyet, vagy bérletet kell venni, mintha emberek lennének, szóval akkor a kártyát is használhatja, mint kísérő??

2014. máj. 11. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. máj. 11. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
És a kutya fog meg ha épp elájulsz, vagy összeesesel epilepsziás rohamban, esetleg ő hív neked mentőt?
2014. máj. 11. 19:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy ez lesz a válasz.

De megindokolná valaki?

Mert egyrészt nemcsak epilepsziához hasonló betegségekre lehet ilyet kapni. A legtöbb ilyen kártyával rendelkező ember nem fog összeesni nagyobb eséllyel a buszon, mint bárki más. És mégis vihet kísérőt.

Másrészt meg egy kisgyerek is lehet kísérő, aki valószínűleg szintén nem fog mentőt hívni vagy újraéleszteni....

Nem azért mondom ezt mert kötözködni akarok, csak ez az indoklás nem túl meggyőző.

2014. máj. 11. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ez az indoklás helytálló. Egy gyerek pl el tudja mondani, hogy anya hol tartja a gyógyszereit esetleg tudja a nevét is, ha a szülő felkészíti. El tudja mondani, hogy beteg/milyen betegsége van stb. És ha mentőt nem is feltétlen hív de segítséget igen. Egy kutya nem fog.

Ráadásul te is csak azért vinnéd a kutyádat, hogy ingyen szállítsad...

2014. máj. 11. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nekem is van ilyen kártyám, sajnos minden egyebet ki kell fizetni (bicikli, kutya), csak a kísérő személyre vonatkozik!
2014. máj. 13. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!