Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatbérlethez IC-re helyjegy/...

PityuGeri kérdése:

Vonatbérlethez IC-re helyjegy/pótjegy, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

'Miskolc-Tiszai'-'Bp. Keleti' távra szeretnék majd 30 napos bérletet venni és azt szeretném tudni, hogy az IC-ken vannak állítólag olyan kocsik ahová nem kell se helyjegy, se pótjegy a bérlet mellé. Valóban van ilyen? Ha van, akkor konkrétan hol? Olyasmit olvastam hogy a hátsó kocsikban való utazáshoz kell még venni helyjegyet, az előrébb lévőkhöz nem. Mivel életemben nem vettem még vonatbérletet így nem értek hozzá sajnos.

Egyszeri útra jogosító vagy max retúrjegyet vettem eddig, ahhoz meg nem kell nagy tudomány.

2014. máj. 9. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Bérlethez nincs ilyen speciális kedvezmény.

Valóban léteznek "hibrid" IC vonatok, ahol a vonat egy része gyorsvonati kocsikból áll egy része IC kocsikból. Ott csak az IC kocsikba kell az IC pótjegy, a gyorsvonatiba meg a gyorspótjegy, igaz utóbbit bérlettel nem kell váltani.

De Miskolc-Keleti között NEM közlekedik ilyen hibrid vonat, így neked nem is lényeges. Tehát ha Te IC-zni szeretnél tegyed azt havibérlettel vagy sima menetjeggyel akkor IC pótjegyet kell váltanod.

2014. máj. 9. 21:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen vonatok, de nem ezen a vonalon. Itt vagy gyorsvonat, vagy IC, nincs keverék.

Tehát megveszed a bérletet, majd amikor IC-vel akarsz menni, arra veszel pót-és helyjegyed. De lehet az meg elfogy,.

2014. máj. 9. 21:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tehát akkor csak sebessel mehetek egyéb költségek nélkül. Kár, jó lett volna napi 50 percet spórolni, de nem baj, túlélem majd valahogy. Ment a zöld kéz!
2014. máj. 9. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!