Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Távolsági közlekedéssel...

Távolsági közlekedéssel kapcsolatos kérdés. Fontos!?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni hogy távolsági buszokon amin kiegészítő jegy szükséges magyarul gyorsjáraton mennyi esély van rá hogy lesz rajta ellenőr? autópályás járatra gondolok első sorban és 100 km a távolság. Ahonnan indul abban a városban még megáll egyszer de azután már csak a végállomáson.

2014. máj. 7. 23:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen volánnal utaznák
2014. máj. 8. 21:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát akkor ez bukta
2014. máj. 8. 21:56
 13/16 A kérdező kommentje:
az de most kitaláltam mást :)
2014. máj. 8. 21:57
 14/16 Zsebvirág ***** válasza:

Én nem tudom pontosan mire gondolsz, így csak tippelek.

Ha diák bérletet szeretnél az csak a lakóhely és az iskola között jó. Ha a lakóhelyedet és az iskoládat érintő útvonalon megy a busz, akkor természetesen a bérlettel felszállhatsz rá. Tavaly nálam is volt egy olyan járat ami nem csak a 2 település között hanem országos gyorsjárat volt és bérlettel arra is felszállhattam.

De feltételezem Nálad nem ez a helyzet. Én nem javaslom, mert a sofőrt át tudod verni de az ellenőrt nem. Viszont az nem igaz, hogy az autópályán kiinthetik a buszt, mert az autópályán indokolatlan leállást tiltja a KRESZ. De a településed utolsó megállójánál felszállhat az ellenőr és ellenőriz az út alatt majd a célnál Ő is leszáll, de akár a cél városban is felszállhat és addig vár vmelyik megállóban a busz amíg végig nem ellenőriznek mindenkit.

2014. máj. 9. 00:54
 15/16 A kérdező kommentje:
gyors járatnál nem lehet mert az időre megy mindig és nem szabad késnie
2014. máj. 9. 15:57
 16/16 anonim ***** válasza:
ez attól függ, hogy épp van-e szerződése az ottani ellenőrző céggel(már persze gondolom, ha távolsági, akkor megyéken keresztül utaznál). ha nincs, akkor csak adott megyén belül ellenőrzik a buszt, de amúgy a sofőr elvileg kérhet tőled a bérletre kiegészítő jegyet, ha azzal utazol...mindenkinek fizetni kell, ha nyugdíjas, ha bérletes...legalábbis tavaly nyár óta már így változott a dolog...érted, én, mint dolgozó...nekem is fizetnem kellene abban az esetben, ha nem a saját volán cégem járatával utazok...persze nem ilyen szigorú, de a családtagjaimnak is muszáj kiegészítőjegyet venni a bérlet mellé.
2014. máj. 10. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!