MÁV díjszabás. Ebben érti valaki a logikát?
Az Elvirán minden kereséskor megjelenik az alábbi figyelmeztetés: "2014. április 13-tól május 27-ig a 120a (Budapest - Újszász - Szolnok) vasútvonal állomásai és Budapest-Keleti közötti viszonylatra kiadott jegyek Kőbánya felső - Ferencváros - Kelenföld útirányon illetve vissza is érvényesek. A 120a vasútvonal állomásai és Ferencváros illetve Kelenföld közötti viszonylatra kiadott jegyek csak a jelzett útirányon érvényesek, Budapest-Keleti felé nem lehet velük utazni. Ezeknek a jegyeknek az ára díjszabási okokból magasabb, mint azoké, amelyeknek kiindulási vagy célállomása Budapest-Keleti."
Tehát a Keleti felé szóló olcsóbb jegy érvényes a drágább Kelenföldi irányba is, de a Kelenföldre szóló drágább jegy nem érvényes a Keleti felé. Ezt érti valaki? Azt a részét még értem, hogy aki előre vette a jegyet, még nem tudta, hogy Kelenföldre lesz terelve a vonata, ezért egy átmeneti időszakban elfogadják a Keletibe szóló jegyet is, fordítva viszont nem értem, hiszen drágább jeggyel utazna az utas rövidebb távon.
Ezenkívül azt sem értem, miért nem terjesztették ki Kelenföldre is a bp.-i fejpályaudvarok egységes díjszabását, hiszen most sok vonat ott fog végállomásozni.
Ezt értem, de akkor is marhasárgnak tartom, azzal fizettetik meg a plusz kilométereket, aki nincs annyira képben, hogy a Keletiig kell kérni a jegyet, mert akkor olcsóbb, a pénztárostól függ majd, hogy rásózza-e a drágább jegyet a tudatlan utasokra.
Annak idején hasonló marhaság volt, hogy egy időben a virtuális km-re szólü jegyek csak a fejpályaudvarkig/onnon voltak válthatók, Kelenföldtől pl. már a valós km-re kellett fizetni. Nekem egy pénztáros mondta annak idején Kelenföldön, hogy a Délitől adja a jegyet, mert úgy olcsóbb. Aztán később Kelenföldre is érvényes lett ez a kedvezmény.
Az viszont nagyon visszás dolognak űnik továbbra is nekem, hogy aki Ferencváros/Kelenföld felé vesz jegyet, aztán mégis sikerül egy Keletibe tartó vonatra felszállnia, annak pótdíjat kellhet fizetnie a vonaton vagy a peronzárnál a Keletinél. Lehetett volna amúgy a MÁV-Start annyira gavallér, hogy ezt a nem egészen 100 Ft díjkülönbséget lenyeli, és azt mondja, hogy ugyanannyiba kerül a jegy, bárhova kéri Bp.-en belül az utas, és érvényesek keresztbe is. Érdekes módon a Kelenföldről a Keletibe tartó vonatokra nem szednek plusz pénzt, és a Délibe szóló jegy is érvényes oda, a fejpályaudvarok egy állomásnak számítanak díjszabásilag. Ezt kellett volna kiterjeszteni Kelenföldre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!