Miért gyűlölik azokat, akik bliccelnek a BKV-n?
Értem én hogy ez lopás, mivel az adófizetőket lopják meg a bliccelők. De az emberek adójának ez kimutathatatlan tört hányada, szerintem nincs 1 Ft se. Persze az elv a fontos, a boltból sem lopunk.
Viszont mi van azzal, hogy a BKV vezetői iszonyat prémiumokat vesznek fel, pedig folyamatos adósságban van a társaság? Hogy a botrányok ismeretében jogosan merül fel, mennyire sok pénzt talicskázhattak ki a BKV-ból?
Tudom, azért mert a fejesek lopnak, még at átlag felhasználó becsületes ember ne lopjon.
Igen ám de én igenis megérzem a 11 ezer forintos bérlet árát. Ennek a pénznek sokkal jobb helye van ételre, vagy bármi szükséges dologra az életemben.
Úgy érzem irdatlan hülyeség erre költenem (még ha kötelező is elvben ha utazom), mert a szolgáltatás színvonalának emeléséért semmit nem tudok tenni (tehát csak elfogadom az ÁSZF-t akkor is ha nem tetszik a szolgáltatás), tömegközlekedni pedig kell...Budapest olyan kiterjedt.
Azt sem értem, hogy keveseknek tűnik fel, mennyire drága a jegy és bérlet az átlagfizetésekhez, különösen a minimálbérhez viszonyítva? Ha a munkáltatóm nem fizeti a bérletet, akkor az iszonyat összeg?
Most nem azért de tényleg ezerszer jobb helyeket találnék annak a pénznek, mert amúgy sem szoktam szórni...
Tényleg ennyire el kell ítélni a bliccel és meg van rá az oka?
Vannak olyan emberszabású humanoid korcsok, akiknek a gyűlölködés a lételemük, és mindig kell gyűlölniük valakit-valamit, legyenek azok bliccelők, kukázók, MLM-nyaloncok, kínaiak stb. stb. Erre könnyű rájönni: ha az adott ember életében egyszer nem ült BKV-s járatra, mert mittomén ,autóval jár, de azért habzó szájjal fröcsög a bliccelőkre hogy höbölö-böbölö meglopjákazadófizetőket, micsodadologez, köpköp, akkor elég nyilvánvaló, hogy az egyetlen indítéka maga a gyűlölködés :D
Mókás dolog, hogy a BKV felsővezetőit senki sem ekézi emiatt, pedig ők nem 450 forinttal, hanem milliókkal károsították meg a vállalatot. Ja hogy nekik SZABAD, értem ám, állatfarmosdi van ugye, mindenki egyenlő,de ők még egyenlőbbek :))))))) George Orwell pedig forog a sírjában...
Jómagam ritkán bliccelek, és többnyire akkor teszem mikor alapos okom van rá. Például mert fizikailag lehetetlen bárhol is jegyet kapni a közelben, mert minden árus stand meg jegyiroda zárva van (vasárnap, ünnepnap, késői óra stb.), a járművezetők 99%-a pedig nem tud 500-asnál nagyobb címletből visszaadni.
A jegyautomaták. Hát igen, cirka 20%-uk működik úgy-ahogy, a többi az olyan mint a cseresznyés tőzsde: benyeli a lóvét, de jegyet azt nem ád. A többit pedig napi rendszerességgel tönkreteszik az öntudatos kátrányos helyzetű rongálók.
Végül pedig megintcsak Állatfarm: ha a büdös retkes csövest nem szállítják le és nem kötelezik jegyvásárlásra, aki maga alá szarik az ülésre aztán belefekszik, kötekszik, tarhál, ott bagózik a villamoson, üvöltözik, káromkodik,locsolja mindenfelé az emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan lőrét, nagyokat turházik és köpköd ablakra-ajtóra, akkor engem se bírságoljanak már meg pls. Elvégre demokráczia van, az előírások mindenkire egyformán vonatkoznak SZVSZ. Ja igen, Állatfarm, bocsánat, én kérek elnézést...
Az is a baj, hogy hülyén van megcsinálva az egész. 350 ft egy rohadt jegy. Annak is aki végigmegy a vonalon, meg annak is aki 3 megállót utazik. A bérlet csak simán drága ahhoz képest, hogy milyenek a járművek.
Nem azon múlik a járművek meg semmi állapota, hogy ki mennyit bliccel. Mivel ha nem lenne bliccelő, akkor se fejlődnének semmit a járművek, hanem ellopnák a pénzt a vezetők és a politikusok.. Így meg nem is fejlődik, de legalább nem is tudnak lopni. Különben is az emberek nagy része pont ezért nem vesz és pont a botrányok óta nem vesz. Előtte nem volt akkora a bliccelés. Én is mielőtt nem derültek ki a botrányok, megvettem, azután már blicceltem. Aztán már hálistennek van autóm és azzal járok. Semmiképp nem ülök többet erre a fosra még ingyen se!!!!
Jajj ne jöjjünk már azzal hogy "meg van az oka rá"...a tömegközlekedés egy szolgáltatás, ami nem jár alanyi jogon. Az is gáz, mikor valaki ezzel érvel hogy de a másik is ennyit meg annyit lop.
Azt megértem hogy baromi drága a bérlet, jegy ára is, de hagy ne kelljen már helyeselnem azt ha valaki lop.
450 forintos BKV-jegy kontra 150 ezres plazmatévé. Ez igen, a csúsztatás iskolapéldája :D igaz, a felvázolt helyzetre megoldást nem kínál, hogy akkor mégis hol/hogyan szerezzen jegyet az utas, de ahogy olvastam, neked nem is ez volt a lényeg :)
Simán meg lehetne ezt oldani úgy, hogy lehessen az ellenőrtől is jegyet venni,de hát az nem biznisz, nem lehet senkit lehúzni 15 ezerrel úgy. Ki van ez találva... :)
Lepontozni meg én is tudok,csak szerencsére még az érvelés is megy nekem. Kettő-null a javamra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!