Ha kinézem egy busz járatot és egy áthúzott karika van mellette (szabadnapok kivételével naponta), azt mit jelent? Jár hétköznap és hétvégén is ez a busz?
BKV, Volán?
De szokott lenni jelmagyarázat is a menetrend alatt.
Szövegértés!
Szabadnapok kivétel naponta = szabadnapokon nem jár, más napokon igen
Volán! Tudom, hogy van jelmagyarázat, be is írtam a zárójelbe, amit a jelmagyarázat írt: szabadnapok kivételével naponta.
De a szabadnap jelentése a szombat és vasárnap? Vagy csak a szombat? Vagy csak a vasárnap??
Ilyesmikre kerestem a választ.
De egy korábbi kérdésben találtam egy tartalmasabb magyarázatot, amit valaki belinkelt, és abban volt, hogy ez a busz hétköznapokon és vasárnap jár. Úgyhogy köszönöm, megtaláltam a választ a kérdésemre.
:) Némelyik ember annyira értelmes választ tud adni. Eddig csak vonattal jártam, busszal nem kellett, és most tanulom ezeket a jeleket. Nem kell hülyének nézni, de nem akarok pofára esni a buszjárat előtt egy féreértés miatt.
Mégegyszer köszönöm!
#1 voltam. Igen, tényleg írtad, bocsánat.
Amúgy nem mindig egyértelmű, hogy mi a szabadnap, ünnepnap, munkaszüneti nap, stb.
Szerintem a szabadnap pl. a szombat, munkaszüneti nap pl. a vasárnap.
Ha jól tudom, a szabadnap az a vasárnap és egyes ünnepnapok. A szombat munkaszüneti napnak számít és vannak olyan ünnepnapok is, amikor munkaszüneti nap szerint közlekednek.
Szóval én úgy értelmezném, hogy hétfőtől szombatig jár, ha nincs semmi ünnep.
Ilyenkor egyébként az a legegyszerűbb, hogy amíg várakozol a buszra, megkérdezel egy másik várakozót.
6-os vagyok
Összekavartam :) Ahogy az 5-ös írja, a szombat a munkaszüneti, a vasárnap a szabadnap.
Én úgy értelmezem, hogy hétköznap és vasárnap jár, szombaton (és egyéb szabadnapon) nem.
Pl. ünnepek miatti hosszú hétvége csere-bere miatt lehet olyan, hogy egy amúgy munkanap valójában szabadnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!