Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha kinézem egy busz járatot...

Ha kinézem egy busz járatot és egy áthúzott karika van mellette (szabadnapok kivételével naponta), azt mit jelent? Jár hétköznap és hétvégén is ez a busz?

Figyelt kérdés
Melyik jelek jelentik azt, hogy hétköznap és hétvégén is jár az adott busz? Köszönöm!

2014. febr. 25. 08:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%

BKV, Volán?

De szokott lenni jelmagyarázat is a menetrend alatt.

2014. febr. 25. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
26%

Szövegértés!

Szabadnapok kivétel naponta = szabadnapokon nem jár, más napokon igen

2014. febr. 25. 09:21
 3/11 A kérdező kommentje:

Volán! Tudom, hogy van jelmagyarázat, be is írtam a zárójelbe, amit a jelmagyarázat írt: szabadnapok kivételével naponta.

De a szabadnap jelentése a szombat és vasárnap? Vagy csak a szombat? Vagy csak a vasárnap??

Ilyesmikre kerestem a választ.

De egy korábbi kérdésben találtam egy tartalmasabb magyarázatot, amit valaki belinkelt, és abban volt, hogy ez a busz hétköznapokon és vasárnap jár. Úgyhogy köszönöm, megtaláltam a választ a kérdésemre.

2014. febr. 25. 09:24
 4/11 A kérdező kommentje:

:) Némelyik ember annyira értelmes választ tud adni. Eddig csak vonattal jártam, busszal nem kellett, és most tanulom ezeket a jeleket. Nem kell hülyének nézni, de nem akarok pofára esni a buszjárat előtt egy féreértés miatt.

Mégegyszer köszönöm!

2014. febr. 25. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:

#1 voltam. Igen, tényleg írtad, bocsánat.

Amúgy nem mindig egyértelmű, hogy mi a szabadnap, ünnepnap, munkaszüneti nap, stb.

Szerintem a szabadnap pl. a szombat, munkaszüneti nap pl. a vasárnap.

2014. febr. 25. 09:40
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Ha jól tudom, a szabadnap az a vasárnap és egyes ünnepnapok. A szombat munkaszüneti napnak számít és vannak olyan ünnepnapok is, amikor munkaszüneti nap szerint közlekednek.

Szóval én úgy értelmezném, hogy hétfőtől szombatig jár, ha nincs semmi ünnep.

Ilyenkor egyébként az a legegyszerűbb, hogy amíg várakozol a buszra, megkérdezel egy másik várakozót.

2014. febr. 25. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

6-os vagyok

Összekavartam :) Ahogy az 5-ös írja, a szombat a munkaszüneti, a vasárnap a szabadnap.

2014. febr. 25. 09:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen tervben van, hogy ott is érdeklődök, mert ahol buszra szállok, ott még nem jártam eddig. Csak szeretnék biztosra menni, hogy aznap tényleg lesz ez a járat, és nem várni még 1-2 órát. Tényleg köszönöm szépen a segítséget!
2014. febr. 25. 09:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Én úgy értelmezem, hogy hétköznap és vasárnap jár, szombaton (és egyéb szabadnapon) nem.

Pl. ünnepek miatti hosszú hétvége csere-bere miatt lehet olyan, hogy egy amúgy munkanap valójában szabadnap.

2014. febr. 25. 10:13
 10/11 10 deka farhát ***** válasza:
Én ezzel kapcsolatosan azon vagyok elhűlve, hogy ezeket nem tanítják már általános iskolában, mármint a munkanap, hétköznap (a kettő nem ugyanaz!), szabadnap, munkaszüneti nap fogalmát...
2014. febr. 27. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!