Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki segítenia kreszben, én...

Valaki segítenia kreszben, én már nemértem, ezen a rajzon hogy lesz?

Figyelt kérdés

Az alábbi képen meddig leszek a föuton?

[link]

2014. febr. 24. 10:38
1 2
 1/11 Beviz Elek ***** válasza:
31%

Passz.

A föútvonal vége tábláig, de ez a kép elég hiányos.

Sehol sincs macisajt, de föútvonal tábla van. Az elsö, számozatlan keresztezödésbe balról macisajt kell. Az 1es számúnál pedig a nyíl a te utadat jelöli vagy a föútvonal irányát. Oda vagy balról macisajt kell, vagy balra kanyarodó föútvonal és szemböl macisajt.

Tábla nélkül jobbkézszabály, egyenrangúak az utak, de föútvonal tábla van. Olyen nem létezik!

2014. febr. 24. 10:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez attól függ:

1) ha a nyilak a jármű mozgását mutatják, akkor a főút az mehet egyenesen is, de mehet az 1-esnél jobbra is, egyértelműen a rajzból nem derül ki.

2) ha nyilak a főutat jelölik, akkor egyértelmű, hogy az 1-esnél elkanyarodva is főúton mész a főútvonal vége tábláig.

2014. febr. 24. 10:50
 3/11 A kérdező kommentje:

kérlek segítsetek az ilyesmikkel van mindig problémám

(a zöld nyilak az én irányomat mutatják),kép:

[link]

na szóval ha lekanyarodok a föutról akkor énnekem honnan kéne tudnom hogy az egyes utról érkezöknek nem e kell adnom jobbkézszabályt?

2014. febr. 24. 11:09
 4/11 Beviz Elek ***** válasza:
50%
Innen tudhatod esetleg az út felfestéséből vagy ha nem egyértelmű, akkor lassítasz és látod hátulról a macisajtot vagy STOP-ot. A STOP és a macisajt formájára nem csináltak több táblát.
2014. febr. 24. 11:24
 5/11 A kérdező kommentje:

egyáltalán nemértem ezt továbbra sem,

most akkor egy ilyen uton minden ramkanyarodo uton lassitanom fog kelleni és nézni hogy melyik uton lesz macisajt?

[link]

2014. febr. 24. 11:38
 6/11 Beviz Elek ***** válasza:

Ha nincs kint semmilyen tábla és a felfestésből/környékből nem derül ki, akkor igen.

Jó esetben raknak ki táblát, amivel jelölik (jobbkezes kereszteződés vagy védett úton mész), de nem minden esetben.

2014. febr. 24. 11:52
 7/11 A kérdező kommentje:
akkor jó szar a kresz,oldalból kell a táblákat felismerni
2014. febr. 24. 12:10
 8/11 kovpet ***** válasza:
Ilyen forgalmi helyzet szerintem csak akkor lehet, ha ellopták a táblák egy részét a kereszteződésekből :)
2014. febr. 24. 13:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha többet vezetsz rájössz, hogy nem olyan ördöngősség a tábla felismerése :)

Csak egy pillantás, az egész, előre is megnézheted messzebbről, ekkor annyira nem is kell majd lassítani.

2014. febr. 24. 15:21
 10/11 kovpet ***** válasza:
Amit hátulról is fel kell ismerni, az olyan is, hogy fel lehessen. Lásd stop tábla meg a macisajt. Sem nyolcszögletű sem hegyén álló háromszög nincs más, csak ezek.
2014. febr. 24. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!