Valaki segítenia kreszben, én már nemértem, ezen a rajzon hogy lesz?
Passz.
A föútvonal vége tábláig, de ez a kép elég hiányos.
Sehol sincs macisajt, de föútvonal tábla van. Az elsö, számozatlan keresztezödésbe balról macisajt kell. Az 1es számúnál pedig a nyíl a te utadat jelöli vagy a föútvonal irányát. Oda vagy balról macisajt kell, vagy balra kanyarodó föútvonal és szemböl macisajt.
Tábla nélkül jobbkézszabály, egyenrangúak az utak, de föútvonal tábla van. Olyen nem létezik!
Szerintem ez attól függ:
1) ha a nyilak a jármű mozgását mutatják, akkor a főút az mehet egyenesen is, de mehet az 1-esnél jobbra is, egyértelműen a rajzból nem derül ki.
2) ha nyilak a főutat jelölik, akkor egyértelmű, hogy az 1-esnél elkanyarodva is főúton mész a főútvonal vége tábláig.
kérlek segítsetek az ilyesmikkel van mindig problémám
(a zöld nyilak az én irányomat mutatják),kép:
na szóval ha lekanyarodok a föutról akkor énnekem honnan kéne tudnom hogy az egyes utról érkezöknek nem e kell adnom jobbkézszabályt?
egyáltalán nemértem ezt továbbra sem,
most akkor egy ilyen uton minden ramkanyarodo uton lassitanom fog kelleni és nézni hogy melyik uton lesz macisajt?
Ha nincs kint semmilyen tábla és a felfestésből/környékből nem derül ki, akkor igen.
Jó esetben raknak ki táblát, amivel jelölik (jobbkezes kereszteződés vagy védett úton mész), de nem minden esetben.
Ha többet vezetsz rájössz, hogy nem olyan ördöngősség a tábla felismerése :)
Csak egy pillantás, az egész, előre is megnézheted messzebbről, ekkor annyira nem is kell majd lassítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!