D kategóriához most akkor kell a C vagy sem?

"3. A „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „C” kategóriába érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik."
Forrás:
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 6. melléklet

Igen ám, de a 6. melléklet címe Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei 2013. január 18-ig.
Jelenleg a 7. melléklet (Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től) van érvényben, mely a "II. Jártassági feltételek" részben ezt írja:
2. A „C1”, „D1” alkategóriába, a „C”, „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „B” kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.
Szóval már egy éve a D kategóriához nem szükséges a C kategória.

Akkor a 326/2011 elég f@xul van megfogalmazva.
Amúgy a 2. válaszoló idézett helyesen, a 7. melléklet felett kicsit átsiklottam ( pedig egyszer már én is linkeltem ide régebben :D ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!