Hogy jutok el Budapestről Londonba vonattal a legrövidebb ill. LEGOLCSÓBB úton/módon?
A MÁV-val közvetlenül csak Németországig vagy Svájcig tudsz eljutni (70-100 EUR környéki áron, oda-vissza értendő).
Nézd meg, hogy a DB (német vasút) vagy a svájci vasút indít-e közvetlen vonatot Londonba. Ha nem, akkor a helyedben innen Calais-ba (Franciao.) próbálnék eljutni, innen szinte tuti van járat Londonba.
Az első ötlete ha kilométerben nem is, de szerintem időben a legrövidebb.
Az Eurostar ha jól emlékszem ütemesen menetrend szerint jár, nem kell sok órát várni a következőre, ha az egyiket lekésted.
Hát én úgy tudom, hogy München és Párizs között megszűnt a közvetlen TGV, vagy csak időszakosan közlekedik... Mert mi is akartunk vonattal menni Londonba, és a legkevesebb átszállás is 3 volt, repülővel még olcsóbban kijöttünk. De ha ragaszkodsz a vonathoz, akkor én ezt tudom ajánlani:
Budapest-Keletiből indulsz átmész Railjettel Münchenbe a Hbf.-ig, innen ICE-vel Stuttgart Hbf-ig majd TGV-vel Paris Est. ig. Itt van egy kb 800m es gyalogút /taxi a Paris Nord vasútállomásig (ezt 55 perc alatt kéne megtenni) majd innen Eurostarral London St. Pancras International-ig. Az út 26 óra 20 perc. Van egy másik lehetőség is, 6 átszállással 19 óra alatt Londonban vagy... Ha kell előkotrom a papírt és leírom neked :D
Amúgy itt keresgélhetsz ha gondolod ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!