24-én, (Szent estén),25-én és 26-án is a megszokott módon mennek a vonatok? Metrók?
Ez ebben a formában nem igaz. December 24-én kb. 16 óra után a regionális vonatok többsége ritkított menetrend alapján közlekedik (pl. órás ütemű vonalakon csak kétóránként)), ugyanakkor a távolsági vonatok közül viszonylag keveset érint a szentesti közlekedési korlátozás.
Budapesten a nappali járatok közül először a metrók állnak le, 15:35-ös utolsó Deák téri indulással, ezekhez csatlakozva pedig szép lassan a nappali felszíni járatok is leállnak, az utolsók kb. 16:30 körül. Ezután a megszokott éjszakai járatokkal lehet utazni, amelyek általában az éjszaka jellemző járatsűrűséggel közlekednek. A Déli pályaudvar helyett javaslom, hogy inkább Kelenföldön szállj le és a 30 percenként (óra 29, 59) közlekedő 907-es busszal menj a Keletibe. Ha a Déliig mész, akkor onnan az óránént közlekedő (óra 52-kor induló) 956-os busszal tudsz a Keletihez eljutni, ami a Vérmező túloldalán, a Korlát utcánál áll meg.
Bocs 1-es, a "nem igaz" a kérdező állítására vonatkozik, nem a tiedre.
Még annyit tennék hozzá, hogy 25-26-án munkaszüneti napi menetrend szerint járnak mind a vonatok, mind a BKK járatai.
"December 24-én kb. 16 óra után a regionális vonatok többsége ritkított menetrend alapján közlekedik (pl. órás ütemű vonalakon csak kétóránként)), "
MIVAN?
o_O
Nincs semmilyen 16 órási ritkítás. 24-én szombati menetrend szerint közlekedünk, nincsen semmi extra ritkítás. A szombati menetrend szerint ami nem közlekedik, az nem közlekedik 24-én sem, ahogy nem közlekedne bármely más szombaton. Nem ritkul meg a menetrend 24-e miatt...
Kérdező: pedig hidd el, nálunk a vasúton nincs isten nicns ember-> nincs ünnep, nincs vasárnap, teljesen mindegy milyen nap van, normál közlekedés megy, csak a közlekedési renddel variálnak a várható utasforgalomra tekintettel.
24-e szombati 25-28-ig ünnepnapi közlekedési rend van érvényben.
Köszi a kielégítő választ!
Édesapám vasutas, úgyhogy ismerem a helyzeteteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!