5éve lejárt diákigazolványom elveszett, és visszaéltek vele. MA kaptam egy mávos büntetést. Jogos? Többi lent
De már akkor is érvénytelen volt...az a lényege nem,hogy azzal már nem lehet utazni és ha elkapnak minimum egy személyit elkérnek..gondolom én.Ezzel az erővel bármilyen érvénytelen okirat alapján bárkit büntethetnek?
Nem tettem feljelentést,mert kb 3 éve veszett el,egyáltalán hol kell bejelenteni,hogy a lejárt diákom elveszett??Rendőrség?Mit diktáljak be??
"Nem tettem feljelentést,mert kb 3 éve veszett el,"
Pedig be kellett volna.
"egyáltalán hol kell bejelenteni,hogy a lejárt diákom elveszett??Rendőrség?"
Így van.
"Mit diktáljak be??"
Ami adatokat kérnek.
A MÁV lejárt igazolványra nem büntethetett volna. Lejárt igazolvánnyal nem igazolhatja magát. Ráadásul nem is írtad alá a büntetést, tehát aki aláírta helyetted, annak az aláírása van ott.
A helyedben panaszügyet indítanék a MÁV felé, hogy olyan igazolványra büntettek, amire nem tehették volna.
Nem kell bizonyítanod, hogy máshol voltál.
1. Lejárt igazolványra nem büntethet.
2. Nem írtad alá a büntetést. Lehet, majd kérnek tőled aláírásmintát, és akkor bebizonyosodik, hogy nem te voltál. A MÁV csak próbálkozik behajtani.
Indíts panaszügyet a MÁV felé, és fogalmazd bele, hogy ha kell fel is jelented őket, hiszen nem jártak el jogszerűen.
Rendben ,köszönöm a válaszokat,panaszt nyújtok be,egyúttal lejelentettem a rendőrségen is..Ebből is tanultam bármi eltűnik egyből be kell jelenteni:(
Egyébként abban az időpontban pont kórházban feküdtem ,szóval igazolni is tudom,hogy nem járhattam Pécs környékén.
"Nem kell bizonyítanod, hogy máshol voltál."
Valóban nem kell, de jelen esetben ez a legegyszerűbb, hiszen egyértelműen igazolni tudja, hogy nem ő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!