Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nyugdijasbérlet van a Volánbus...

Nyugdijasbérlet van a Volánbuszokon?

Figyelt kérdés
Aki 62 éves és nő, az már nyugdijas, de még nem utazhat ingyen (csak 65 éves kortől lehet). Vagy teljesárú jegyet kell vennie?

#Volánbusz #nyugdijasbérlet
2013. nov. 26. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Teljesár. Csak a BKV nyalja a nyuggerek seg.gét...
2013. nov. 26. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Erre van az utazási utalvány.
2013. nov. 26. 21:21
 3/5 anonim válasza:
Én is 62 éves nyugdíjas vagyok. Én a Szabolcs Volánnal utazom nyugdíjas havi bérlettel. Ami nem ingyenes, annyi mint a diákbérlet. Szerintem más Volán vállalatnál is így van. Először egy fényképpel és a nyugdíjigazolvánnyal kell menni, erre kiállítják az igazolványt. Utána havonta a bérletet kell csak megvenni.
2013. nov. 26. 21:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagymama vidékre költözik, mert a testvére combnyaktörésből lábadozik, őt fogja ápolni. De vásárolni csak busszal tud menni, nincs bolt a közelben. Ezért kell a bérlet. Ami a "nyuggerezést" illeti, neked nincsenek nagyszüleid? Akik segítségre szorulnak, akik felnevelték a szüleidet és téged is? Neked a "nyugger" néhány forintért kirabolható és agyonverhető időseket jelent? Szégyelld magad! Ha egyáltalán tudod, hogy az mi. Lúzer.
2013. nov. 26. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, mennyi idő egy combnyaktörésből felépülni, mindenesetre évi 16 alkalommal 50 százalékos, továbbá ezen felül évi kétszer 90 százalékos kedvezménnyel utazhat az ellátottak utazási utalványa alapján. Ha jattol a sofőrnek, nyilván el fog tekinteni az utalvány kitöltésétől, így nő a kedvezményes utazások száma, meg persze a bírság esélye is.

Helyi járatokon más a helyzet, ott van bérletkedvezmény is.

2013. nov. 26. 22:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!