Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek melyik márkájú...

Szerintetek melyik márkájú buszokat rombolják a legjobban?

Figyelt kérdés

2013. nov. 16. 08:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Budapesten ez márkafüggetlen sajnos.
2013. nov. 16. 09:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Itt Székesfehérváron a Merciket firkálják a legjobban! :( De az Ikarusokat meg a Volvokat is firkálják!
2013. nov. 16. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

SZerintem azokat, amik le vannak pukkanva.

pont tegnap utaztam távolsági buszon, olyan roncs violt hogy ráköptem a kajamaradékot a szomszéd ülésre meg a szemetet betömködtem a lyukakba, meg beletöröltem az előttem lévő támlájába a vajaskenyér ujjamon maradt szennyeződését.

Ha valami szép az ember jobban ugyel a megóvására..szerintem..

Mondju kvan akinek az a fétise, hogy új buszokat verjen szét.

2013. nov. 16. 11:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszoló: jó nagy paraszt vagy!
2013. nov. 16. 17:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak irónia vagy poén volt. Ha nem, akkor el kéne törni a kezét, vagy minimum pár foggal könnyebbé tenni.

Amúgy szerintem teljesen független ez mindentől. Ha mégis mondani kellene típust, akkor sajnos az Ikarusra tippelnék.

2013. nov. 16. 18:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Általában a rosszabb állapotú buszokat, illetve kiterjesztve a kérdést: a rosszabb állapotú (városi/lakókörnyezetet) rombolja jobban az ember. Az elhanyagoltság öngerjesztő folyamat: ami elhanyagolt benyomást kelt, azt értéktelenebbnek érezzük, így kevésbé figyelünk oda arra, hogy rendben tartsuk, megőrizzük olyannak, amilyen. Persze vannak olyan vandál elemek, akik a szűz területeken (is) okoznak károkat, de alapvetően az öreg, lehasznált típusok vannak a célkeresztben.

Azt se felejtsük el, hogy a legújabb buszokban van kamera, így nehezebb megúszni a rongálást.

2013. nov. 16. 20:58
 7/12 anonim ***** válasza:
szerintem járattípussal könnyebb behatárolni. mondjuk egy 200 km-es autópályás expressz járaton használt busz ritkább, mint mondjuk egy helyközi, ami falvakon, kisebb városokon keresztülmegy nap mint nap, akár az iskolából hazatartó mélyen unatkozó srácokkal.
2013. nov. 17. 13:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Fehérvári vagy? Az itteni Mercik hátsó pár ülése tényleg szarrá van firkálva, de szerintem ez igazából nem márkafüggő. Pesten például az Alfa Localo-k szét vannak tagelve, míg itt nálunk ez a pár darab elég jó állapotban van, de nem azért mert itt jobban "szeretnék" őket. Aki firkál az nem a busz típusát nézi, hanem azt hogy hol tud maradandóbb nyomot hagyni. Erre általában a műanyag felületek alkalmasabbak, mint a műbőr vagy a szövet.
2013. nov. 19. 01:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Én budapesti vagyok és naponta tömegközlekedéssel járok, de ilyen Alfa Localo-t még nem is láttam, nem is hallottam róla...
2013. nov. 19. 08:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Aha! Most rákerestem, a szóló Volvót hívják így. Ilyet már láttam, de utazni nem utaztam rajta.
2013. nov. 19. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!