Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet a vonaton jegyet venni?

Lehet a vonaton jegyet venni?

Figyelt kérdés
Ha már nem lenne időm megvenni a vonatjegyet,és felszállnék a vonatra jegy nélkül,akkor megbüntetnének?Mer nemsokára jön a kalauz felszállás után,tőle nem lehet jegyet venni?
2009. nov. 13. 14:08
 1/4 anonim válasza:
Lehet, de pótdíjat kell fizetned és úgy sokkal drágább.
2009. nov. 13. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
én is úgy tudom, hogy lehet és pótdíjat is kell fizetni, de van kivétel: vannak azok a vonatállomások,ahol nincs pénztár, csak egy kis épület van ami a vonatállomás épülete, de jegyet soha nem lehet venni, ezek azok a pl. kis falvak, meg Isten háta mögötti települések, de itt pótjegyet sem kell fizetni. Illetve, ha éppen nincs senki a pénztárban a vonat indulása előtt, úgy tudom akkor sem kell többet fizetni, a kérdés csak az,hogyan lehet bizonyítani hogy nem volt a pénztárban senki a vonat indulása előtti 10-15 percben?
2009. nov. 13. 14:26
 3/4 anonim ***** válasza:

második hozzászláshoz kapcs., az nem pótjegy, hanem pótdíj (pótjegyet az InterCity, EuroCity és EuroNight vonatkokra kell váltani), vmint nem csak istenhátamögötti településeken, hanem mondjuk ilyen Rákoscsaba és Rákoscsaba Újtelep is.

Amúgy jól mondja. De ha lihegsz egy kicsit és benyögöd a kalauznak, hogy nem volt időd jegyet venni, lehet, hogy megérti. Ő is ember.

2009. nov. 14. 18:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!És kb mennyibe kerül?
2009. nov. 15. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!