Használhatom így?
Figyelt kérdés
Friss egyetemista vagyok Budapesten. A diákunk még nem jött meg, és eddig még nem sikerült szereznem sem jogviszony igazolást, sem pedig ideiglenest diákot. De a régi gimnáziumomból kapott A4-es diákom megvan és annak a számát használom. Eddig még nem büntettek meg, nem is kérték el.2013. okt. 21. 17:35
1/6 anonim válasza:
Október 31-ig érvényes az előző diákigazolványod (így az onnan kapott papír is). Jó lenne, ha beszereznél ideigleneset az egyetemtől, ugyanis novembertől már teljesen jogosan büntetnek meg - általában ebben az időszakban direkt oda is figyelnek a diákigazolványokra.
2/6 A kérdező kommentje:
De akkor október 31-ig használhatom érvényesen, ugye?
Köszönöm az eddigi választ! ^^
2013. okt. 21. 18:02
3/6 anonim válasza:
Igen, addig érvényes :) Mondjuk az már elég közel van..
4/6 anonim válasza:
Ha megvan a diákigényléskor kapott igazolás, akkor okt. 31. után azt, és csakis azt használhatod. Ha nincs ilyened és a diákod sem érkezik meg, ne is próbálkozz, rámennek a témára az ellenőrök.
5/6 anonim válasza:
Utolsó: a legtöbb egyetemen (nem tudom, mindegyiken így van-e) nem kapsz automatikusan igazolást, amikor diákot igényelsz, külön kell érte menned, és ideiglenes diákigazolványnak hívják. Kérdező, szedd össze magad és szerezz olyan papírt, furcsa, hogy két hónap alatt nem jutottál el odáig.
6/6 A kérdező kommentje:
Beszereztem a lapot. Köszönöm az eddigi válaszolóknak!
Kérlek, utolsó, ne ítélkezz ilyen hevesen. :) Gondolhatod, hogy nem jó kedvemből nem mentem el.
2013. okt. 22. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!