Hogy működnek a MÁV jegykiadó automatái? Hogy kell jegyet venni rajta?
Leírná valaki a lépéseket?
És az érdekelne még, hogy tud visszaadni a gép, vagy pont annyi pénzt kell bedobni, amennyi a jegy ára?
+1: Szokott elnyelni pénzt??? Aki régóta használ ilyet, mit tapasztalt?
Igencsak intuitív, nem lesz gondod vele. Több típus van, az alapkoncepció az, hogy meg kell adnod a célállomást vagy listàból választva, vagycaz ajtómatán feltüntetett kóddak. Utána a kedvezményeket kell kiválasztani. Egyes újabb automaták konkrét vonatra ajánlják a jegyet, de ez nem minden esetben jelent vonathoz kötöttséget.
Pénzt elnyelni egészen ritkán szoktak tapasztalataim szerint, és olyankor egy idő után visszatérítik (egész európai, mi?). De ha kártyával fizetsz, nem lesz ilyen problémád.
A pénzt egy idő után visszatérítik ??
És hogyan ?
Csak mert én a múltkor akartam venni egy jegyet,raktam bele papír és fémpénzt is és a gép meghalt, a végén a papírpénzem kijött belőle, a fémpénzem meg elnyelte (azt hiszem, 400 ft-ot) , a vonatot is majdnem lekéstem.
Megkérdezhetem, hogy adná vissza bárki a pénzem, mikor azt sem tudják ki vagyok ?
A MÁV nekem egyébként se térített még meg szinte soha semmit, több tucatnyi nagy késése volt már az IC-knek az elmúlt években, majdnem mnidig volt valami kifogásuk, hogy miért si nem fogadják el a panaszomat és nem adják vissza a pénzem..
Monorierdőről van szó, állítólag nemrég szerelték fel, szóval a legújabb fajta lehet. Jövő héten utazom, és nem lesz sok időm felszállás előtt, és eléggé aggódok, hogy nem sikerül a vásárlás, mert utálom az ilyen pénznyelő automatákat.
Jobb lenne a kalauztól megvenni, ahogy régen, csak gondolom most, hogy van az automata, a kalauz büntetne ugye??? Na ezt nem szeretném, hisz nem célom lógni, csak utálom az auto...
Vagy adnak ki vonaton jegyet az automata megléte mellett is bünti nélkül?
5#-ös köszi a linket! Kicsit megnyugtató, bár...
Azt írják, hogy max. 1500-ig ad vissza a gép! Szóval ha nagyobb címlet van csak, akkor szívás...?
És a ha bankkártyával fizetnék,
A bankkártyás fizetés mennyire biztonságos?
PIN-kódot kérnek pl?
És van valami plusz költség, ha kártyával fizetek?
Monorierdőn új automata van az általam linkelt oldal szerint.
Mivel új, kisebb valószínűséggel nyeli el a pénzed.
A többi kérdésre meg az oldal ad választ. OLVASSÁL, B+!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!