Nagykovácsi - Déli pályaudvar jó a átszállójegy?
Nagykovácsi és Budapest közé környéki vonaljegyet kell venni.
A maradék szakaszra (busz és villamos) jó az átszállójegy.
Nope.
Kovácsitól Bpestig kell egy környéki, és a határtól még kell egy vonal/átszállójegy Hűvösvölgyig.
Innen meg értelemszerűen egy másik vonal- vagy az ugyanazzal az átszállójeggyel utazhatsz tovább.
Hatvanas, minek írsz olyasmihez hozzászólást, amiről fogalmad sincs?
Az átszállójegy érvényes a buszjáratok Budapesten kívüli szakaszán is, tehát Nagykovácsi-Hűvösvölgy-Déli útvonalon elég csak átszállójegyet lyukasztani, környéki jegy NEM kell!
Köszi, bár különböző válaszokat kaptam. Nem tudtam teljesen értelmezni a bkv honlapon ami van, azért is kérdeztem meg itt is. de inkább az utolsó válaszoló felé hajlok. megint elolvastam ami ott van, és ugy jön le hogy ha bérletem van, akkor kell csak környéki jegy. de megkérdezem reggel majd a péztárban ahol veszem.
köszi
Ezt hol olvastad, hogy érvényes az átszálójegy a kinti szakaszon is?
Az átszállójeggyel utazás módja:
61-es villamos (átszállójegy egyik fele) > Hűvösvölgy > 63-as busz (Átszállójegy másik fele + környéki jegy) - Adyliget - Nagykovácsi.
bkk.hu:
"Átszállójegy
Érvényes egy utazásra, egy átszállással a vonalak teljes hosszán az 1-299, 900-999, M1, M2, M3 vonalakon, valamint Budapest közigazgatási határán belül a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon. Átszálláson kívüli útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít."
Viszont a meetrendi laptáblán ez áll ( [link]
"A jegyek és bérletek érvényessége:
Budapest-bérlet és Budapest-jegyek: Hűvösvölgy - Adyliget
Környéki bérlet és környéki helyközi vonaljegy: Adyliget - Nagykovácsi, Tisza István tér
Környéki helyi bérlet: BM Iskola - Nagykovácsi, Tisza István tér"
na szóval, ma utaztam és kérdeztem. a vonaljegy vagy átszálló jegy jó, mert teljes hosszon érvényes, a buszon villamoson és metrón, kivéve a HÉV-en, ott csak bp területén jó, oda kell környéki.szóval nagykovácsiból sima jeggyel el lehet jutni.
buszra akkor kell környéki, ha bérleted van. sokan voltunk, egy csomóan felszálltak, mondták a söfőrnek hogy bérletük van, mi a teendő. 450-ért adott nekik vonaljegyet, mert nála más nincs, és oda sima bérlet nem jó magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!