Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Budapest- és MÁV-bérleten...

A Budapest- és MÁV-bérleten ugyanannak kell lennie a diákigazolvány számnak?

Figyelt kérdés

Tehát ha kedvezményesen veszek MÁV-bérletet, mert nekem van Budapest bérletem, akkor a diákigazolvány számoknak meg kell egyezniük, vagy elegendő az, ha az ig.számok ugyanahhoz a személyhez tartoznak?

Ugyanis Pestre járok iskolába. Diákigazolvány min. 3-4 hónap mire megjön, így igazolást kellett kérnem, azt meg csak hónap közepén adtak. Tehát van egy MÁV bérletem, ami hó 15-től következő hó 15-ig érvényes.

Közben én már sulikezdéskor, hó 1. napján vettem Budapest bérletet, merthogy azt még lehet venni gimis diákkal (okt 31-ig érvényes).

Így most ott tartok, hogy 15-én vennem kell MÁV bérletet, és azért jelentősen olcsóbb lenne, ha a Budapest bérlettel használnám. Viszont a BBérleten a tavalyi diákom száma van, a MÁV bérletre meg csak az egyetemi diák igazolásszámát írhatom. Ezt így lehet?

2013. okt. 1. 15:13
 1/1 anonim ***** válasza:
Tartsd magadnál az igazolást, míg le nem jár a jelenlegi bérlet, mellyel tudod bizonyítani, hogy új diákigazolványt kaptál. Így nem köthet beléd.
2013. okt. 1. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!