Mennyire gyakori, hogy az autóbuszok nem kijelölt megállóhelyen is felvesznek utasokat?
Én Volánbusszal utazom és itt elég gyakori,hogy felveszik az utasokat a nem kijelölt megállókban is.
Gyakran előfordul,hogy a forgalmat feltartva áll meg a busz és veszi fel az integető utast, de olyan is volt,hogy az öreg néni nem a megállóban állt, hanem pár méterrel odébb, a busz megállt,ketten le, elindul, megáll miután a sofőr észrevette a nénit, ajtót nyit, a néni határozatlanul indul a busz felé, meg-meg torpan, majd ajtó zárul, ekkor pedig a néni határozottan jelzi hogy márpedig ő fel akar szállni.Busz megáll, ajtó nyit, néni fel.
Na mondom ehhez aztán kell türelem a sofőrtől...szerintem alapvetően rendes dolog,hogy a menetrendet nem ismerő vagy pontatlan utasok is elérjék a céljukat, de nem tudom, ha én lennék a sofőr nem biztos,hogy szórakoznék az ilyen utasokkal.
Egyszer volt csak olyan,hogy a zebránál felszállni kívánó roma csoportnak diszkréten vissza integetett a sofőr és továbbhajtott, de igazából mindig megállnak a nem kijelölt helyeken is.
BKV-nál egyszer láttam ilyet.
Ti mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatosan?
"szerintem alapvetően rendes dolog,hogy a menetrendet nem ismerő vagy pontatlan utasok is elérjék a céljukat"
Szerintem meg az állásukat teszik kockára az ilyen sofőrök! Ugyanis ha nem megállóban engedi le-fel szállni az utasokat és valamelyik megsérül (pl. kificamodik a bokája, mert nagyot kell lépni és megbotlik), akkor azért felelősségre fogják vonni a vezetőt!
Jajj ne jöjjünk már mindig a "meghal az utas" szöveggel, ez egy emberi gesztus csupán, egyénfüggő.
Vidéken ahol lakom, a helyi buszsofőr hazafelé is megáll a kollégája háza előtt váltani pár szót, meg kb háznál is letesz ha akarod.
De néha meg jól jön, főleg a reggeli órákban mikor vár a sofőr, főleg ha látja hogy futok. Egyrészt persze, nem szép dolog késve érni a buszhoz, de mondjuk hajnal 3-4-kor melóba indulva eléggé ritka járatok vannak, 3 átszállással kell mennem, és így is 1,5-2 óra beérnem. Ilyen esetekben azért kedves gesztus ha alkalomadtán megvár a sofőr, vagy ajtót nyit ha látja hogy sietek.
De mondjuk egy 4-6 villamosnál sosem értem minek kell mindenkinek rohanni, és begyömöszölnie magát a záródó ajtón, főleg hogy 3-5 percenként jön egy villamos.
Bár sajnos inkább tapasztalom azt, hogy a sofőrök az ember orra előtt vágják be az ajtót, nem egyszer, mikor már félig fent vagy, nem mintha nem lehetne még 3 másodpercet várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!