Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyi idő lesz megszokni a...

Mennyi idő lesz megszokni a BKV-t? El lehet tévedni?

Figyelt kérdés

Jövő évtől Pestre megyek tanulni, és eléggé tartok a BKV-tól. Eddig ha voltam pesten, mindig valakivel voltam, aki tudta a járást, vagy épp osztállyal.

Honnan tudom majd hogy hogyan jutok el pl. első nap a buszpályaudvartól a koliig? Mi lesz, ha eltévedek? Véletlen teljesen rossz járatra szállok, és elmegyek messzire..

Na persze odafogok figyelni, hogy ilyen még véletlen se történjen meg, de kezdőként nem szeretnék átesni rajta.

2013. szept. 23. 22:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hogyan jutsz el: BKK útvonaltervező, vagy maps.google.hu

Mi lesz ha eltévedsz? Semmi, majd visszatévedsz. Én tősgyökeres pesti vagyok néha mégis "eltévedek", vagy legalábbis meglepődöm, hol járok épp.

Véletlen rossz járat: leszállsz és visszamész.

Nem kell túlmisztifikálni. Egy okostelefon sokat segít mobilnettel. De enélkül is élnek emberek Bp-en.

2013. szept. 23. 22:13
 2/12 anonim ***** válasza:

"Mennyi idő lesz megszokni a BKV-t? El lehet tévedni?"

Sose lehet megszokni, és igen, el lehet tévedni!

:)

"Honnan tudom majd hogy hogyan jutok el pl. első nap a buszpályaudvartól a koliig?"

Használd valamelyik útvonaltervezőt, jegyezd meg az utat, kb. a 3. napon már tudod fejből...

"Mi lesz, ha eltévedek? Véletlen teljesen rossz járatra szállok, és elmegyek messzire.."

Akkor felszállsz ugyanannak a járatnak az ellenkező irányú járatára és visszamész a kiindulási pontra! (Gondolom veszel bérletet, úgyhogy az időn kívül mást nem veszíthetsz!) Kapkodni meg felesleges, mert mindig jön következő jármű, majd mész kicsit később. Jobb késve odaérni valahová, mint kapkodni és kikötni a kórházban!

"Na persze odafogok figyelni, hogy ilyen még véletlen se történjen meg, de kezdőként nem szeretnék átesni rajta."

Miért? Azzal is csak tanulsz valami újat!

:D

2013. szept. 23. 22:17
 3/12 anonim válasza:
Nagyon hamar meg fogod szokni! Én is csomószor megnézem útvonaltervezőben, hogy hogyan kell menni oda ahova akarok, mivel a rengeteg busz meg jármű útvonalát úgysem lehet megjegyezni. Amit gyorsan meg fogsz jegyezni az az, amivel a koliból a suliba mész, meg néhány fontosabb busz és villamos , ami a fontosabb helyeken jár pl. 4-6-os villamos vagy a metrók. De nem kell parázni, elég könnyű. Ha az útvonaltervezőn túl még biztosabbra akarsz menni, akkor nézd meg goggle maps-en azt is, hogy hol vannak nagyjából a megállók meg ilyesmi.
2013. szept. 23. 22:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Én 3 éve kerültem fel Pestre, megkockáztatom mára jobban ismerem a várost, mint a tősgyökeres pestiek közül sokan. A pestiek többsége is csak azt a néhány vonalat ismeri, amit napi rendszerességgel használ.

Amúgy nem egy nagy bűbáj az egész, ha új helyre mész, ahol eddig nem voltál, akkor google maps-en rákeresel a legjobb útvonalra aztán annyi. A forgalmasabb járatokat (metrók, 4/6 villamos, 7-es buszcsalád stb.) pedig úgyis hamar meg fogod tanulni.

2013. szept. 23. 23:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Látom nagyon parázol az eltévedéstől, ezért íme pár tipp:

1. Legyen nyomtatott(!) térkép nálad.

2. Ha nem tudod, hol vagy, kérdezz!

3. A megállókban egyértelmű megállólistákat találsz. M = metrócsatlakozás!

4. Ha egyszer eljutottál a metróig, az állomáson már részletes térkép vár.

Amúgy meg abból is csak tanulsz, ha eltévedaz, utólag meg röhögsz magadon egy jót.

2013. szept. 24. 01:19
 6/12 anonim ***** válasza:
Így van, soha nem fogod bejárni 100%-ban a fővárost, de a célállomásaidat 1-2 nap. Ahogy itt mondja pár ember, aki világéletiben pesti volt, az is el tud tévedni, illetve nyilván ha olyan helyre kell mennie, akkor ő is ránéz a térképre, ez biztos.
2013. szept. 24. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja, és hozzáteszem, én eddig 1x tévedtem el, az is egy ilyen céltalan utazgatás volt bkv-vel unalomból(szeretek buszozni) :D de kicsit keresgéltem a környéken, és találtam egy ismerősebb megállót(amiből tényleg sok van, akár 1-es, 4-6os villamos, metrók vonalával szinte 90%, hogy a közelben összefutsz. Onnan meg már kb tudsz tervezgetni, ha ismered nagyjából ezeknek a vonalát.
2013. szept. 24. 13:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Hidd el, ha egyedül vagy, akkor könnyebben megy majd a tájékozódás, mert nem csak mész az ismerős után mint a birka, hanem figyelsz.

Javaslom is, hogy tudatosan figyelj, miközben utazol. "McDonald's mellett balra mentem", a "Spar felirat az utca bal oldalán van", a "Coop" felirat mellett kell balra fordulni, ilyenek. Mielőtt lemész egy aluljáróba a lépcső tetejéről pillants körbe, hogy lent merre kell elindulnod, melyik kijárón kell feljönnöd.

Nem ördöngősség.

Nekem egyszer sikerült csak megszívnom, 15 percig kerestem a Ferenciek terén a metróalagút lejáratát, mert két emberből kettő felejtette el megemlíteni, hogy keresztül lehet menni az építési területen, és utána tényleg ott volt a lejárat. De én amikor jobbra fordultam ahogy mondták, csak egy fémkerítést láttam magam előtt, gondoltam átmászni csak nem fogok :D Aztán ahogy ott kerengtem egyszer láttam embereket, akik már ismerték a kordon gyenge pontját, és akkor esett le, hogy itt az optikai csalódás ellenére el lehet ám menni :D

2013. szept. 24. 14:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2013. szept. 24. 15:08
 10/12 anonim ***** válasza:

8: a Ferenciek téri sztorit jó volt olvasni. :D:D:D

Budapest baromi nagy, 30km átmérőjű város... El lehet tévedni, 100% hogy el fogsz tévedni, 100% hogy pár hét múlva már fejből fújod a főbb vonalakat (4-6 vill, 1 vill, 2-3mas metró, Budán a Duna mentén közlekedő buszok (86, 206, 260, 9, stb...) a nagy vasúti és autóbusz megállók körül közlekedő vonalak).

2013. szept. 24. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!