Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vehetek-e diák bérletet?

Vehetek-e diák bérletet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy volt már hasonló kérdés, de az enyém kicsit mégis más.

Májusban minden vizsgámon túl estem, így tulajdonképpen már nincs tanulói jogviszonyom. Most a szomszéd városba járok egy képzésre, busszal.

Vehetek-e diákbérletet, illetve ha igen, akkor milyen iratok szükségesek hozzá? (Diákom van, érvényes matricával) Úgy tudom, hogy iskola látogatási igazolás is szükséges lenne, de mivel már nem vagyok diák, így nem is kérhetek.

2013. szept. 19. 09:43
 1/7 anonim válasza:
Vehetsz a mostani diákoddal október 31-ig.
2013. szept. 19. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy az előző iskolád hol volt. Ha nem a szomszéd városban, akkor biza nem vehetsz diákbérletet, mert azt csak a lakóhely és az iskola székhelye között vásárolhatsz.
2013. szept. 19. 10:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Az előző iskolám helyben van, a mostani a szomszédos városban (Nevezzük nevén a gyermeket: Nagykőrös és Kecskemét)
2013. szept. 19. 10:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Viszont a mostani lakcímem Kecskemét, kellett a tanfolyamhoz.

A régi sulim Nagykőrösön van.

2013. szept. 19. 10:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Természetesen vehetsz diák bérletet, ha ezek megvannak:

Érvényes diákigazolvány

Bérletigazoló szelvény

2013. szept. 19. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben az iskolád Nagykőrösön van, te pedig Kecskeméten laksz és ezt tudod igazolni, akkor Nagykőrös és Kecskemét viszonylatban a diákod érvényességi idején belül vásárolhatsz diákbérletet.
2013. szept. 19. 12:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még egy apró részletre lennék kíváncsi:

Milyen papírok szükségesek?

Lakcímkártya, meg diákigazolvány. De ezeken kívül kell valami?

2013. szept. 19. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!