Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapestről Somogyszentpálra...

Budapestről Somogyszentpálra tömegközlekedéssel?

Figyelt kérdés
Megy Somogyszentpálra valami vonat vagy busz? Lehetőleg olyat keresek, ami nem ez a koszos régi fajta

2013. szept. 11. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Internet:

Elvira, és menetrendek.

2013. szept. 11. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Déli - Balatonfenyves, Balatonfenyves - Somogyszentpál. Vonat.
2013. szept. 11. 23:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Vonattal Balatonfenyvesen kell átszállnod, busszal utazva valszeg Marcaliban. De kombinálhatod is a vonatot a busszal, Balatonmáriafürdő átszállással.

A vonatok halberstadti kocsikból vannak kiállítva, viszonylag jók a körülmények, míg a fenyvesi GV-n fapados kocsik vannak, de nagyon hangulatos kisvasút ez. A buszokról nem tudok nyilatkozni, lehet lepattant E95-ös, de jó állapotú újabb típus is, a helyköziről pedig végképp fogalmam sincs.

2013. szept. 11. 23:44
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! Rágugliztam a leírt típusnevekre, ha jól látom a "halberstadti" vagon az így néz ki: [link] ez jó lesz. A "GV" az gazdasági vasút lenne? Erről nem találtam belső képet, de ha tényleg fapados, akkor inkább kihagynám (a 21. században van még fapados vagon? :/ ) Az E95 buszról ezt a képet találtam: [link] ez is elég jól néz ki. Tehát ha az a vonat fapados, amire át kell szállnom, akkor inkább azt a lehetőséget választom, hogy Balatonmáriafürdőn szállok át a vonatról a buszra.

Ja, és még valami: lesz két nagyobb bőröndöm is; van még olyan, hogy feladom a csomagot, és akkor nem nekem kell felvinni a vonatra, és vigyázni rá?

2013. szept. 12. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Ej de finnyás itt valaki :D
2013. szept. 12. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy aktuális vicc:

Vasutas fia első nap sugárzó arccal megy az iskolába.

Az iskolai nap végeztével már nem olyan lelkes a gyerek. Meg is kérdezi az apja:

- Na milyen volt az iskolában, fiam?

- Édesapám! Átverés az egész. Bemegyek, ki van írva az ajtóra hogy első osztály, közben meg odabent fapadok vótak.

forrás: viccesviccek.hu

2013. szept. 12. 17:52
 7/7 A kérdező kommentje:
hát igen, én sem vagyok oda a fapadokért meg a régi koszos vonatokért :D
2013. szept. 12. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!