Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit gondoltok egy rákoskereszt...

Mit gondoltok egy rákoskeresztúri gyorsvillamos ötletéről?

Figyelt kérdés

Szerintem felesleges lenne metrót építeni a XVII. kerületbe, viszont a kötöttpályás közlekedés jelenlétének hiánya nem teszi olyan vonzóvá Rákosmentét.

Én egy olyan gyorsvillamosra gondoltam, ami mondjuk Rákoskeresztúr, városközponttól indulna, ám nem a felszínen, hanem kéreg alatt (mint a Földalatti vagy a 3-as metró a Váci út külsőbb szakaszain). Ritkább megállói lennének, mint egy hagyományos villamosnak:

Szent Kereszt tér (mert itt van egy lakótelep)

Kis utca (szintén a lakótelep miatt)

513. utca

501. utca

Rézvirág utca (hogy érintse Kőbánya-Kertvárost)

Athenaeum Nyomda

... ezután a villamosvonal a felszínre térne (itt már van elég hely neki)

Rákos vasútállomás

Téglavető utca

Maglódi út

Sörgyár

Élessarok

s innen a 37-es villamos vonalán közlekedne a Blaha Lujza tér irányába, s onnan akár még tovább is...

2013. szept. 8. 11:30
 1/3 A kérdező kommentje:
BKK-s adatok szerint Rákoskeresztúr, városközponttól csúcsidőben 39 perc alatt lehet eljutni a Blaha Lujza térig, ellenben ennek a villamosnak a menetideje kb. 36-37 perc lenne. Nem sokkal rövidebb az utazási idő, de így Rákosmentének legalább közvetlen kötöttpályás kapcsolata lenne a belvárossal.
2013. szept. 8. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Felesleges beleölni pénzt valamibe ami nem jobb mint a mostani megoldás. Főleg hogy onnan szerintem a vasút is járható út bérelttel. Az már más kérdés hogy aki jeggyel utazik annak miért kell sokszor átszállni az indokolatlanul megrövidített járatok miatt. Meg persze az is elgondolkoztató hogy a sok jó kis villamosvonalat ami Budapesten volt miért kellett felszámolni.
2013. szept. 8. 12:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Az egész kerületet jól lefedi a vasút, épp csak a menetrendi kínálat szűkössége és a ráhordó járatok szinte teljes hiánya miatt nem ez az alapértelmezett közlekedési eszköze a helyieknek.
2013. szept. 8. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!