Mikor fogják villamosítani a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonalat?
Ide is beírom amit már leírtam a másik kérdésnél.
Én úgy tudom, hogy tényleg készülnek a villamosításra, ami ezen vonal esetén nem is túl bonyolult, ugyanis csak két állomás van (azok se nagyok), a többi egyszerű hosszlánc és új alállomásra sincs szükség.
Számítások szerint meg is térülne, mivel több vonatot (tehervonatokat is) lehetne erre közlekedtetni, jelentős időmegtakarítással. További érv még, hogy a FLIRT motorvonatok fordulóit is gazdaságosabban meg lehet szervezni (pl: szerelvénymenetnek nem kell Fehérvárról Kelenföldön keresztül mennie a Szabolcsi bázisra.), illetve a Bz-k helyett szemétvonati fordulókat is teljesíthetnek (pl. Szfvár-Pszab-Bp-Déli).
Ami a bizbereket illeti, a felújításkor csak Zichy kapott D55-t, mivel akkor már a tervekben szerepelt, hogy Fehérvár felújítása után az új elektronikus bizber Börgöndöt is kezelni fogja.
"MÁV: nem lesz felújítás, marad a zsúfoltság"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!