Gárdony–Agárd–Zichyújfalu–Szabadegyház a között miért nincs kerékpárút?
Oszt' mekkora az az igény, tudják azt felsőbb helyeken?
Meg ez jutott eszembe:
- Pista bácsi, van a faluban rasszizmus?
- Az éppen nics, de igény lenne rá!
XD
"Az üzenet küldője: Elek Pisti
Az üzenet címzettje: Harkonnen
Az elküldés időpontja: ma 22:45
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Gárdony–Agárd–Zichyújfalu–Szabadegyháza között miért nincs kerékpárút?
"Ne viccelj már, ott út.."
Az üzenet témája: Út Agárd és Zichyújfalu között
Az üzenet szövege: Keress rá a 6212-es sz. közútra az interneten és megtalálod az Agárdot Zichyújfaluval összekötő utat. Az általad linkelt oldal fingot nem ér. :-D"
Érdekes, nekem működik a sreet view!
Keress rá a 6212-es sz. közútra az interneten és megtalálod az Agárdot Zichyújfaluval összekötő utat. Az általad linkelt oldal fingot nem ér. :-D
Ja, félre néztem mert van egy oldal, ami azt dobta ki Agárd-Zichyújfalu útvonalnak, hogy menjek el Fehérvárig...
"Igény lenne rá, de még sincs kerékpárút."
Mert lehet hogy a meglévő úton nincs akkora forgalom (sem autós sem kerékpáros) hogy szükséges legyen a kerékpárosok elkülönítése.
2015-06-22 21:59!
Tóth István, Gárdony város polgármesterének elmondása szerint évi 20 ezren mennek délről Agárdra, csak a termálfürdő miatt. Nem is beszélve a mezőgazdasági gépekről, a hivatásforgalomról és az egyéb turisztikai forgalomról. (Kapcsolódó cikk: [link] )
Röviden: A forgalom jelentős, az út szűkös. Ebből kifolyólag balesetveszélyes is, főleg a kerékpárosokra nézve. Kész szerencse, hogy kerékpárosnak még nem esett baja. (Körülbelül 5 évente van súlyosabb baleset a 6212-es úton. A kisebb balesetekről meg nem is beszélve. Például néhány hónappal ezelőtt egy szolgálaton kívüli rendőr törte össze az autóját a 6212-es úton, amiről természetesen nem írtak az újságok – még a Fejér Megyei Hírlap sem –, nehogy csorbítsák a "rendfenetartók" "jó" hírnevét.)
Más: A térség turisztikai lehetőségeinek is jót tenne egy kerékpárút. A Velencei-tavat megkerülő kerékpárút túl "rövid" (vesd össze a balatoni bringaúttal, ami ugye hatalmas ehhez képest).
#2: A magyar Országgyűlés nem tudom mennyire számít számodra "felsőbb helynek". Ugyanis a fideszes Dorkota Lajos (egykori országgyűlési képviselő) 2009-ben módosító javaslatot nyújtott be a 2010. évi magyar költségvetéshez, ami tartalmazza a Gárdony–Zichyújfalu–Szabadegyháza–Felsőcikolapuszta–Pusztaszabolcs–Adony, illetve a Velence–Pusztaszabolcs–Adony útvonalakon kerékpárút építését. 2,5 milliárd forintra becsülték a projekteket.
Itt a webcíme a benyújtott T/10554 irománynak, ha nem hiszel nekem: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!