Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy is van ez a BKV bérlet...

Hogy is van ez a BKV bérlet vásárlás dolog?

Figyelt kérdés

Hogy is van ez a BKV bérlet vásárlás dolog?

Sziasztok!

Röviden a helyzetem az, hogy a hónap közepétől Pesten fogok dolgozni..élni.. :)

Holnap megyek fel...és tudom,hogy kell majd vennem bérletet...de hogy van ennek a procedúrája? Ha jól tudom kell egy fénykép?! Kell igényelnem akármit is... mivel még nincs szelvényem se bérletigazolványom?! Vagy megveszem... és abban a pillanatban mindent megcsináknak? Mint a szelvény..a bérletig. és a fényképet beragasztják? Budapest Déli pályudvaron tudok venni bérletet?? Köszönöm válaszaitokat...és bocsi, ha hülyeség... csak minden új lesz..és picit izgulok. :)

2013. aug. 28. 11:02
 1/5 Menyhal199 válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésedből ítélve már nem vagy diák, ezért csináltatnod kell a bérlethez egy igazolványképet. Ha nem akarsz fényképészetet keresni és nem bánod, ha közepes minőségű képed van a bérleten, akkor keress egy ilyen fényképész dobozt. Ez ilyen automata gép, a metró aluljároknál szoktak lenni. Ezt elviszed egz BKV jegyirodába ( van minden metrómegállóban ( de máshol is) és ők majd elintéznek mindent.

2013. aug. 28. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Használhatod a személyiddel is, nem muszáj bérletet csináltatni.

"Az arcképes igazolványhoz kötött teljes árú bérletek bérletigazolvány helyett használhatók személyazonosító igazolvánnyal vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel is, ha annak számát írták a szelvényre, azonban egy bérletszelvényen a használható igazolványok közül csak egy igazolvány száma tüntethető fel. A bérlettel használt igazolványnak az utazás idején érvényesnek kell lennie és ellenőrzéskor kérésre át kell adni."

[link]

2013. aug. 28. 11:13
 3/5 A kérdező kommentje:
diák vagyok!!!:)
2013. aug. 28. 11:15
 4/5 A kérdező kommentje:
így diákként is kell képet vinnem vagy csináltatnom?:)
2013. aug. 28. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha diák vagy, és van diákigazolványod (gondolom lesz), akkor nincs szükséged semmi másra. Bérletpénztárak minden metrómegállóban vannak, így a Délinél is :) Csak be kell mondanod, hogy egy közoktatási/felsőoktatási (vigyázz, nem mindegy!) havi tanulóbérletet kérsz X naptól/holnaptól/hétfőtől stb. :)
2013. aug. 28. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!