Milyen bérletet kell venni ilyenkor?
Figyelt kérdés
Szeptembertől bejárós leszek, viszont reggel és délután nem ugyanott szállnék fel a buszra. Reggel úgy van buszom csak, amivel csak akkor érek be a suliba, ha az iskolánál közelebbi megállóban szállok le. Ez a megálló egyébként 27 km-re van az indulási helytől, tehát 30 km-s bérlet kell.
Délután viszont másik buszmegállóban szállnék fel, mert onnan gyakrabban járnak buszok, így hamarabb hazaérnék. Ez a megálló viszont belefér a 25 km-s távba.
Ha megveszem a 30 km-s bérletet, akkor az jó mindkét esetben? Úgy értem, ha ugyanazon a vonalon utazom, csak kevesebbet, mert másik megállóban szállok fel, akkor is jó lesz a 30 km-s bérlet?
2013. aug. 27. 19:48
1/3 anonim válasza:
Valószínűleg igen. Én csak a vasúti üzletszabályzatot olvastam, de expliciten le van írva, hogy a menetjeggyel/bérlettel nem muszáj végigutazni a teljes távot, amire szól, annak egy szakaszán is használható. Persze a jegy ettől "elhasználódik", hacsak nem kérsz útmegszakítást vagy ilyesmit.
2/3 anonim válasza:
Ja, de egyébként a pénztárban biztosan tudnak majd felvilágosítást adni. Ha konkrét megállóneveket mondasz, akkor könnyebben meg is értik, mert ők azért azt ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!