Hogyan tudnék eljutni a Népligettől a Móricz Zsigmond körtérig?
Népligetig busszal utazók, de utána nem igazán tudom, h melyik metró/villamos vagy esetleg buszra szálljak fel.
Nem igazán vagyok jártas BP-én, főleg nem a budai részen :-/
Reggel 9-re már ott kellene lennem a helyen.
(idő és ár is érdekelne) :/
Az M3-as metróra kell felszállnod, Újpest-Központ irányában. Utazz 3 megállót, a Corvin-negyedig. Az aluljáróban a kb. 2-3 óra irányában található lépcsőt célozd be, ez visz fel a 4-es és 6-os villamosok Buda irányú megállójához. A 6-os villamossal kell utaznod a Móricz Zs. körtér végállomásig.
Az út kb. 20 percig tart, csúcsidőben 2-3, csúcson kívül kb. 5 percenként követik egymást a vonatok ill. a villamosok. Két darab vonaljegyre vagy egy átszállójegyre lesz szükséged.
Az útvonaltervező adhat olyan tippet, hogy utazz a Ferenciek terén át, de ezt a tér átépítése miatt nem javaslom.
Felszállsz a 103 as buszra. A Busz a Népliget autóbusz állomás melletti BKV végállomásról indul Kelenföld vasútállomás felé. Reggelente ez a busz 5 percenként közlekedik. A busszal elmész a Dombóvári utcáig, majd itt leszállsz és átmész az úton a szemközti megállóba. Innen a 33 as busszal kell a Móricz Zs. téri irányába utaznod. Ez a busz 5-10 percenként jár.
Időben kb. 20-30 perc. Átszállójegyet vegyél, így 530.- lesz
Választhatsz egy olcsóbb, gyaloglós utat is, az pedig annyi, hogy a Dombóvári utcától gyalogolsz. Ez egy olyan 1,3 km. Így az út kb. 30-35 perc és 350 forintodba kerül.
Namármost. A Ferenciek tere semmikép se menny, mert tuti dugó lesz. A 6 os villamost sem javaslom, mert pótlóbuszok járnak és ugyanúgy a dugóban állhat... Így szerintem a legbiztosabb (idő szempontjából) ha elmész az M3 as metróval (Újpest irányába) a Kálvin térig, majd innen a 47 es villamossal (Újbuda-Központ irányába) a Móricz Zs. körtérig.
Időben egy 35 percet vesz igénybe, árban pedig egy átszállójegy, tehát 530.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!