Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan nyílik a vonat ajtó?

Hogyan nyílik a vonat ajtó?

Figyelt kérdés
Attól félek, hogy nem tudom kinyitni, és tovább megy a vonat.. Az újabb típusú vonatokon egyszerű a piros-zöld gomb.. de amelyikre pótjegyet kell kiváltanom, és ilyen kabinos, azon nem tudom semmiképp.. múltkor simán fent ragadom, ha a másik végén nem száll fel egy másik ember..

2013. aug. 5. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kilincs lenyom-ajtó meglök.

Ha netán nem nyílik vagy nem tudod kinyitni, és nincs más leszálló, ne szaladj más ajtóhoz ne ugrálj le menet közben, inkább húzz vészféket, vagy utazz a következő megállóig.

De a legjobb, ha ilyenkor megkeresed a kalauzt, és megkéred, hogy segítsen. Vagy más utastársadat aki látszólag megbízható ezzel a komoly feladattal :)

2013. aug. 5. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kilincs->lenyom->befelé nyit (egyrészes ajtó)

Kilincs->lenyom->kifele nyit. (Kétrészes ajtó. Az ajtó egyik fele ekkor befele, a másik fele kifele nyílik).

(Van olyan vonat, amin két kétrészes ajtó van. Ezeken a kocsikonkon az ajtók a kocsik közepén vannak.)

Megállás után nyisd! Van olyan kocsi, amin amúgy is csak megállás után nyitható.

2013. aug. 5. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb, ha felszálláskor előreengedsz mindenkit és te zárod be az ajtót. Így ugyanis tudni fogod, merre nyílik. Sőt, akár valamelyik köztes megállóban is megpróbálhatod kinyitni az ajtót, gyakorlat teszi a mestert! És igen, arra azért figyelj, hogy egyes vonatokon a vonat megállásáig még a kilincs sem mozdítható.
2013. aug. 5. 19:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ha meghúzom a vészféket megbüntetnek, nem? vagy ha nem is büntetnek meg, nem szeretném hogy miattam késsen a vonat.. így is elég sokszor késik.. meg azt sem hogy beszólogassanak a vészfék meghúzása miatt..
2013. aug. 7. 01:06
 5/5 anonim ***** válasza:
57%

Csak a vészfék indokolatlan működtetésekor büntetnek meg. Hivatalosan: Aki a vészféket indokolatlanul működteti, vagy működtetésére indok nélkül okot szolgáltat.

Ilyen esetben indokolt meghúzni. Jobb, mint kiugorj a mozgó járműből... A késés miatt ne aggódj, ha nem nyílt az ajtó, akkor az vasúti ok...

Ez a baj hogy él a fejekben, hogy a piros karhoz nyúlni tilos, pedig sok életet mentett volna már meg...

Egy vasutas voltam.

2013. aug. 8. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!