Szerintetek hogyan induljak az iskolába? Melyik módszert választva?
Most megyek 9.-be, és nem igen van tapasztalatom a pesti tömegközlekedést illetően.
Kecskemét - Lajosmizse - BP Nyugati vasútvonalon lakok, és nem tudom hogy melyik lenne a legcélszerűbb választás!
1.)
6:45-ös vonat -> Kőbánya-Kispest -> Gyalog az iskolához
Ennek hátránya pedig az, hogy nem mindig arra a megállóra ér a vonat, ahova kéne, és félek hogy csatangolnék, eltévednék.. Főleg, hogy át kell sprintelnem a Kökibe, hogy beérjek. Általában az 1. óra 8 órakor kezdődik. Hazafele is félek, mert anya mondta, hogy múltkor álltak a megállónál, és a tábla hirtelen a 11-esről, a 2-esre mutatott, és mindenki rohant a 2-es vágányhoz.
2.)
6:45-ös vonat -> Kispest -> 93-as busz -> Gyaloglás
Ennek az a hátránya, hogy 7:19-re ér be a vonat, és 20 környékén ér be a 93-as busz.. Szóval a buszmegállóhoz is nagyon sietnem kéne. 20 percenként indul a busz, szóval ha a vonat miatt lekésem, nem tudom hogy mit csinálhatnék... A busz viszont nagyon gyors, és 4 megálló van, onnan pedig kb. 3-5 perc gyalog a suli.
Szerintetek?
Sok mindent írtál, csak épp az iskola címe maradt le! Esetleg más megoldás is van.
"Hazafele is félek, mert anya mondta, hogy múltkor álltak a megállónál, és a tábla hirtelen a 11-esről, a 2-esre mutatott, és mindenki rohant a 2-es vágányhoz."
És akkor mi van? Ha az egyik elmegy fél órán belül jön a másik vonat, ezért se félni, se rohanni nem kell! Inkább érj haza később, de biztonságban, mint rohanj és összetörd magad!
Az iskola címe: 1191 Budapest, Kossuth tér 12.
Az a helyzet, hogy jobban bízok azért a Kispestig való közlekedésben, mert ha télen késik a vonat, a busz akkor is jön. De ha késik a vonat télen, akkor meg nem érnék be, és a buszt is lekésem...
Közben rájöttem, hogy csak a Trefort Ágoston lehet arra felé.
Ha Kispestig beér a vonat, akkor KÖKI-ig is be tud jutni. KÖKI-től 10 perc séta a suli, a terminálon meg nem nagy dolog átkelni.
No és persze reggel szabad ám egy vonattal korábban elindulni.
Szerintem.
Ugyebár Ócsáról 6:25-kor is indul vonat, és azzal kényelmesen beérsz 7:09-kor KÖKI-re. Ha véletlenül lekésnéd, akkor még mindig mehetsz a 6:45-össel és még nem kellene rohannod. De ha a 6:45-öst lekésed, akkor a 7:25-össel már esélyed sincs.
Szerintem.
Igen, a Trefort Ágostonba járnék és Ócsáról.
De akkor is, eléggé necces a helyzet, mert mindenhogyan késnénk...
Csak körbe kérdeznék Ócsán, hogy jár-e még valaki oda, és ő merre jár.
Még egy indok KÖKI mellett, hogy akkor nem kell buszbérletet venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!