Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntetett az ellenőr,...

Megbüntetett az ellenőr, jogos volt?

Figyelt kérdés
Felnőtt képzésre járok a szomszéd városba NFSZ-es (munkaügyi) kis könyvvel, amit az oktató intézet le is pecsételtetett, megvettem a 90%-os jegyet, de az ellenőr még így is megbüntettet, mert nem volt nálam a személyim. A büntetés 8000 Ft, de ha határidőre beviszem megmutatni az igazolványaimat, csak 1300-at kell fizetnem. Jogos ez? Vagy ha nem akkor mit lehetne tenni?

2013. aug. 1. 15:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%

Így van. Emberek vagyunk, nyár van, meleg van, többet hibázunk. Nincs ezzel probléma. De attól a tény még tény marad. Méltányosságból engedte, hogy 1300 ft-ot fizess a 8000 helyett (magyarul elengedte a teljes büntetés több mint 80%-át). Szerintem ez azért elég méltányos. Jó magyar szokáshoz híven mindenki a kibújókat keresi, hogy ne kelljen fizetnie, ha hibázott, legyen vele mindenki méltányos és elnéző. Gondolkodj fordítva: ha te lennél a bkv, elengednél minden utast, akit rajta kapnak, hogy nincs nála jegy, vagy esetleg nem tudja igazolni a 90%-os jogosultságot?

Valamelyik nap mentem reggel munkába, egy jó embernek nem volt érvényes a bérlete (volán) csak X megállóig, de ő 5 km-rel tovább utazott. Fel volt háborodva és számon kérte az ellenőrt, hogy miért büntetik meg, amiért nem vett kiegészítő jegyet (250 ft-ért) a maradék 5 km-re. Majd jött a szokásos "költse patikára" szöveg. Na ezen kéne elsősorban változtatni...

2013. aug. 2. 08:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Bármennyire nem érzed annak de az volt. Nem szoktak tényleg személyit elkérni mikor veszed de ha észre veszed vegyél inkább teljesárut. Én is 90%ossal járok mindenhova nem mondták de utána olvastam, hogy csak igazolvánnyal együtt érvényes.

De most érted máshova is mész akárhova elkérhetik nem kivétel ez alól a busz sem.

2013. okt. 1. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!