Megbüntetett az ellenőr, jogos volt?
Így van. Emberek vagyunk, nyár van, meleg van, többet hibázunk. Nincs ezzel probléma. De attól a tény még tény marad. Méltányosságból engedte, hogy 1300 ft-ot fizess a 8000 helyett (magyarul elengedte a teljes büntetés több mint 80%-át). Szerintem ez azért elég méltányos. Jó magyar szokáshoz híven mindenki a kibújókat keresi, hogy ne kelljen fizetnie, ha hibázott, legyen vele mindenki méltányos és elnéző. Gondolkodj fordítva: ha te lennél a bkv, elengednél minden utast, akit rajta kapnak, hogy nincs nála jegy, vagy esetleg nem tudja igazolni a 90%-os jogosultságot?
Valamelyik nap mentem reggel munkába, egy jó embernek nem volt érvényes a bérlete (volán) csak X megállóig, de ő 5 km-rel tovább utazott. Fel volt háborodva és számon kérte az ellenőrt, hogy miért büntetik meg, amiért nem vett kiegészítő jegyet (250 ft-ért) a maradék 5 km-re. Majd jött a szokásos "költse patikára" szöveg. Na ezen kéne elsősorban változtatni...
Bármennyire nem érzed annak de az volt. Nem szoktak tényleg személyit elkérni mikor veszed de ha észre veszed vegyél inkább teljesárut. Én is 90%ossal járok mindenhova nem mondták de utána olvastam, hogy csak igazolvánnyal együtt érvényes.
De most érted máshova is mész akárhova elkérhetik nem kivétel ez alól a busz sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!