Erre a vonatra mennyi lenne a jegyem konkrétan? Több árat is kiadott az elvira
Szeretnék kérni egy kis gyors segítséget. 1 hónapban kb 3-4x járok szolnokrol ceglédre, általában próbáltam a minimáláras járattal menni,mert pótjegyet én biztos nemfogok fizetni a semmiért, holnap mennék de ahogy látom eltűnt az a pár napközbeni 560ft-os vonatom. Viszont most olyat találtam kiirva h 11:22kor indul egy piros betűs IC 560 ft-ért, de ugyanez a vonat e1el fentebb már 890FT. Most akkor melyiket kell fizetnem?
"pótjegyet én biztos nemfogok fizetni a semmiért"
A pótjegyet a rövidebb menetidőért és/vagy a magasabb minőségű szerelvényért kell fizetni :)
A kérdésre válaszolva előfordul, hogy több vonatnem van egyesítve, és egy szerelvényként közlekedik. Jelen esetben a vonat egyik része InterCity, itt klímás (vagy légjavítós) kényelmes kocsik vannak, IC pót- és helyjegyet kell váltani. A vonat másik része gyorsvonati minőségű (erre utal a vörös szín), ezek kevésbé komfortos kocsik. Annyi hiba van a rendszerben, hogy az IC részen valóban van 1. és 2. osztály is, de a gyorsvonati rész csak 2. osztályú kocsikból áll (bár ha az ár fontos neked, akkor valószínűleg ez nem probléma). Tehát ha a gyorsvonati kocsikban utazol, akkor 560-at kell fizetni, ha át szeretnél ülni az IC részbe, akkor 890 (itt garantált ülőhely is van), de pedig az IC rész 1. osztályán utazol, akkor 1030.
"pótjegyet én biztos nemfogok fizetni a semmiért"
A pótjegyet a rövidebb menetidőért és/vagy a magasabb minőségű szerelvényért kell fizetni :)
Értem én, de konkrétan ez semmiben nem mutatkozik meg. Szolnok-Abony-Cegléd útvonalat simával és pótjegyessel is ugyanannyi idő alatt teszem meg, nemjönnek jobb szerelvények, legtöbbször ugyanolyan f*s kocsik vannak mintha simával mennék. Tehát erre a 2 megállóra k**va nagy lehúzás az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!