Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mozdonyoknál van olyan hogy,...

Mozdonyoknál van olyan hogy, este, tompított meg reflektor mód mint a kocsiknál a Kresz-ben?

Figyelt kérdés
és ha beér egy vonat az állomásra az esti órákban és már megállt, akkor miért kapcsolta le a lámpáit, ha kb 2 perc várakozás után indult tovább?
2013. júl. 30. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

B**dmeg, h ne égjen ki a szemed.

Amúgy kereszteződésben meg állomásokon kapcol tompított meg távolsági között.

2013. júl. 30. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért szokták levenni, ha megáll, hogy az utasoknak + a szembejövő mozdonyvezetőnek ne égjen ki a szeme. Esetleg a jelzőt ne vakítsa el ha úgy van elhelyezve.
2013. júl. 30. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl úttal párhuzamosan halad a vasút, akkor ott is leveszik, hogy ne süssék ki a közúton közlekedők szemét a 200wattos reflektorral.
2013. júl. 30. 23:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek! Nem vagyok hozzáértő, csak egy sima utas, ezért kérdeztem. Hétvégén jöttem hazafelé Pestről és Kunszentmiklóson megállt a vonatom pár percre, mert szemből is jött egy vonat és akkor láttam, hogy amikor beért az állomásra, akkor lekapcsolta a világítást, és amikor továbbment, akkor visszakapcsolta. Ezért tetem fel a kérdést, hogy van-e erre valamilyen előírás?
2013. júl. 31. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Előírás annyi, hogy közlekedő vonat esetében elől három fehér fény tompított állásban. Van itt is helyzetjelző, tompított és reflektor üzemmód. Helyzetjelzőt többnyire akkor látsz, ha állomáson tolatási mozgás van, tolatási mozgásnál egy vagy két fény kell előre-hátra (fehér). Általában ilyenkor nincs a tompított felkapcsolva, csak helyzetjelzőben ég a két fény.

Kétvágányú pályán személyfüggő, de előfordul az is, hogy a szemből jövő kolléga helyzetjelzőig lekapcsol.

Amikor már elindulunk, a tompított mindig ég, nyílt vonalon pedig ha a lehetőség engedi, reflektor minél többet. Állomásokon meg sokan már bejáráskor lekapcsoljuk helyzetjelzőbe a kollégák szeme érdekében.

Ja igen, V43-nál egyes gépeknél a mai napig a tompított halogén az akkutöltőre van rákötve, így fázishatárnál lemegy helyzetjelzőbe a három fény.

2013. aug. 3. 00:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a kimerítő választ! :)
2013. aug. 5. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!