Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet olyant csinálni, hogy...

Lehet olyant csinálni, hogy egy nem helyijáratos buszt helyijáratként használok?

Figyelt kérdés
Egy kisebb településen élek, és egy kb. 20 km-re lévő városba járok iskolába, de ez most lényegtelen. Amikor 7 órám van, későbbi busszal jöhetek haza, amiről a szomszédos településen át kell szállni, az hoz el az én településemre, viszont az csak a központig megy, én meg a település szélén lakok, ami 1-1,5 km-re van onnan. Én szívesen sétálok, szeretek sétálni, de 7 iskolai óra után, főleg amikor elegem van néhány dologból, elég kellemetlen. Ha azt csinálnám, hogy erről a buszról a központban még átszállnék arra, ami pont errefele jön, megy egy másik településre, de én még itt az utcám környékén a megállóban leszállnék róla, belémköthetne a sofőr, hogy "Hé, ez nem helyijárat!"? Vagy meg szabad ezt csinálni, hogy még a településen belülre veszek egy jegyet?
2013. júl. 10. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Én Szegeden például a távolsági buszt használtam arra, hogy eljussak a város szélére. Szerintem busz sofőrtől függ.
2013. júl. 10. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Vehetsz településen belülre is, semmi nem tiltja.
2013. júl. 10. 13:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Hódmezővásárhely egy olyan ,,kis" település ahol elhanyagolható a helyi buszok száma, ezért a sok néni, bácsi a távolsági buszt használja helyi közlekedésre. Semmi baj nincsen ebből. Bár én a helyedben akkor ink. megoldanám vhogy biciklivel, mert azért 3 busszal hazamenni se épp kellemes sztem.
2013. júl. 10. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a bérleted érvényes még az adott megállóig, semmi akadálya, a buszsofőr nem köthet beléd! Felénk soha nem szóltak. Én is így járok busszal, hogy bemegyek a faluközpontig, és onnan egy megállót. Volt már hogy egy bunkóbb buszsofőr volt, akkor előrementem megmutatta a bérletem, hogy eddig a megállóig érvényes, úgyhogy ne ugasson és leszálltam. De ha problémát csinál belőle pl. nem nyitja ki az ajtót, vagy nem áll meg (felénk már volt ilyen) akkor ezt haladéktalanul jelezd a volánnak...
2013. júl. 10. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!