BKV diákbérlet levelező diákigazolvánnyal?
Lehet-e BKV-s diákbérletem, ha "csak" levelezős diákigazolványom van? A suli a BME, szóval budapesti.
Azért kérdezem, mert a [link] oldal szerint lehet, de eléggé elbizonytalanított, hogy ez a kérdés már volt párszor és mindenki azt mondta, hogy nem. Szóval hogy is van ez? Hülyeség van a BKV weblapján? Vagy nem? Mit szól hozzá az ellenőr? Készüljek közelharcra, ha diákbérlettel merek utazni?
Komolyan kérded? A BKV azt mondja igen, névtelen fórumozók szerint nem. Szerinted a kettő közül melyik ellenőriz a buszon? Melyiknek lehet igaza?
A BKV azért tesz fel információkat a weblapjára, mert az egy hivatalos kihirdetése a kedvezményeknek. Mivel ők kihirdették, így ezzel akkor is igazzá válna, ha egyébként nem lenne az.
Az oldal, amit belinkeltél, így kezdődik:
"III. Kedvezmények az elővárosi vasút (HÉV) vonalainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain"
Levelezősként kedvezményesen csak a HÉV-et veheted igénybe, azt is csak a lakhelyed és az oktatási intézmény között. Helyi utazásra nem jár diákbérlet.
ezt én se értem
ezen filózok hetek óta
most kapom meg az új levelezős diákigazolványomat
a bkv.hu szerint lehet használni, de egy másik oldalon a diákkedvezményről szóló cikk szerint meg csak nappali és estisek:S
nem nagyon vágom
én mindenesetre diákot veszek és mindig a hátúlját mutogatom csak(eddig legalábbis csak azt nézték)
vagy hivatkozok a bkv.hu-ra
Okay, akkor most megmondom a gyakorlatban hogy van. Nekem a 100 levelezős csoporttársamból fél év alatt 27-e büntetett meg az ellenőr(igen, statisztikát vezettem, már 7 után), mert diákbérlete volt, levelezős diákigazlovánnyal.
Csak az estiseket és a nappalisokat nem büntetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!