Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV diákbérlet levelező...

BKV diákbérlet levelező diákigazolvánnyal?

Figyelt kérdés

Lehet-e BKV-s diákbérletem, ha "csak" levelezős diákigazolványom van? A suli a BME, szóval budapesti.

Azért kérdezem, mert a [link] oldal szerint lehet, de eléggé elbizonytalanított, hogy ez a kérdés már volt párszor és mindenki azt mondta, hogy nem. Szóval hogy is van ez? Hülyeség van a BKV weblapján? Vagy nem? Mit szól hozzá az ellenőr? Készüljek közelharcra, ha diákbérlettel merek utazni?

2009. okt. 13. 16:20
 1/8 anonim válasza:
72%
mit nem értesz ezen: "Tanuló havibérlet igénybevételére jogosult: Az oktatási intézmények nappali, esti és levelező tagozatos tanulója, hallgatója, ha érvényes, állandó vagy ideiglenes diákigazolvánnyal rendelkezik." Tehát IGEN.
2009. okt. 13. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Komolyan kérded? A BKV azt mondja igen, névtelen fórumozók szerint nem. Szerinted a kettő közül melyik ellenőriz a buszon? Melyiknek lehet igaza?

A BKV azért tesz fel információkat a weblapjára, mert az egy hivatalos kihirdetése a kedvezményeknek. Mivel ők kihirdették, így ezzel akkor is igazzá válna, ha egyébként nem lenne az.

2009. okt. 13. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Az oldal, amit belinkeltél, így kezdődik:

"III. Kedvezmények az elővárosi vasút (HÉV) vonalainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain"

Levelezősként kedvezményesen csak a HÉV-et veheted igénybe, azt is csak a lakhelyed és az oktatási intézmény között. Helyi utazásra nem jár diákbérlet.

2009. okt. 13. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Párom is volt levelezős, vett diákbérletet és jópárszor elkapta az ellenőr, h ez így nem jó. Majdnem mindig megúszta azzal, h "ő ezt nem tudta, h nem lehet diákbérletet venni levelezőssel", de párszor elkapták :S
2009. okt. 13. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

ezt én se értem

ezen filózok hetek óta

most kapom meg az új levelezős diákigazolványomat

a bkv.hu szerint lehet használni, de egy másik oldalon a diákkedvezményről szóló cikk szerint meg csak nappali és estisek:S

nem nagyon vágom

én mindenesetre diákot veszek és mindig a hátúlját mutogatom csak(eddig legalábbis csak azt nézték)

vagy hivatkozok a bkv.hu-ra

2009. okt. 13. 17:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Okay, akkor most megmondom a gyakorlatban hogy van. Nekem a 100 levelezős csoporttársamból fél év alatt 27-e büntetett meg az ellenőr(igen, statisztikát vezettem, már 7 után), mert diákbérlete volt, levelezős diákigazlovánnyal.

Csak az estiseket és a nappalisokat nem büntetik meg.

2009. okt. 13. 19:51
 7/8 A kérdező kommentje:
No, akkor szerintem a dolog úgy néz ki, hogy ez az oldal, amit a google simán megtalál régi. A BKV weblapján akkora nagy büdös katyvasz van, hogy a régi oldalt nem távolítják el, hanem csak kivették a linket, mikor megváltozott a törvény. Hogy a google még mindig látja? Ja... az BKV-jéknél, ahol sima HTML-ben megy az egész weboldal nem probléma... Világcég... Végkielégítésre bezzeg van ZS.
2009. okt. 14. 14:47
 8/8 anonim válasza:
100%
Szeretném frissíteni ezt a posztot egy hozzászólással tudom már régi a kérdés de lehet valakinek még aktuális lehet. Tegnap bírságoltak meg 8000 Ft-ra levelezős diák igazolványom van és így vettem kedvezményes bérletet úgyhogy szeretném hogyha senki sem járna így. Egyébként zárójelben jegyzem meg hogy a határ úti aluljáróban egy BKKs munkatárs biztosított róla hogy igénybe vehetem a kedvezményes bérletet de úgy tűnik félretájékoztatás történt....
2018. dec. 18. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!