BKV 24 órás jegyen az időpontot nekem kell kitölteni rajta?
Nekem annak idején az egyetemi évfolyamtársaim közül sokan nem vettek bérletet, most meg a munkatársaim (közszolgálati dolgozók) azzal az indokkal hogy ha csak félévente egyszer elkapják őket és kifizetik a büntetést, még akkor is jobban állnak mintha kifizették volna azt a hatvan valahány ezret bérletre...
Múltkor, pont a héten a buszon volt egy nő. Már-már vicces volt olyan nyíltan és látványosan bliccelt. Állt a buszon az ajtóban, a kezében egy szem jegyet szorongatott. Minden megállóban forgott előre-hátra, hogy kik szállnak föl, nem ellenőrök-e.
A bérlet ára annyi amennyi... nem olcsó. (Mondjuk azt nem értem, hogy vidéki városokban hogyhogy nincsenek ilyen lestrapált 30 éves Ikarusok mint Pesten. Igaz hogy kevesebb a buszállomány, de a bérletárak is olcsóbbak, kevesebb utas is van és a város költségvetése is kevesebb, kevesebb helyi cég van akiktől adót tudnak beszedni, stb.)
De amit kicsit sokallok az a jegyárak. Vagy legalábbis lehetnének átszálló jegyek vagy valami ilyesmik. Tekintve hogy szerintem nagyon kevés ember van, aki átszállás nélkül el tud jutni egy járművel a célállomására.
Például múltkor meglátogatott a család vidékről. Vonattal jöttek fel hárman. Az állomástól a lakásomig 3-szor kell átszállni. Igaz hogy közben van egy villamos, amivel csak 2 megállót kell menni, de ott is lyukasztani kell. Nem tudom most mennyi a BKV-jegy. 3 főre egy járműre számoljunk egy ezrest. 3 átszállás, azaz 4 járműre 4000 Ft. Visszafelé összesen 8000. Ha taxival jönnek, szerintem nem került volna sokkal többe. Gyorsabb lett volna, kényelmesebb, nem kellett volna a megállókba ácsorogni (hétvégén kora este, nem is éjszaka, 20 percenként jár felém a busz, de sokszor késik, vagy kimarad-egy-egy járat, vagy mint most pénteken szól a sofőr hogy műszaki hibás a busz mindenki szálljon le és várja meg a következőt) és nem kellett volna a büdös csövesek között tolongani a járműveken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!