Melyik az ország legszebb vasútvonala?
Videózni szeretnék, és szép tájakat keresek az országon belül. Elsősorban hegyes-völgyes, dombos vidékeket szeretnék, amelyek azért azon túl, hogy szépek, forgalmasak is, tehát nem 2 óránként süvít el egy vonat; mindenesetre bármilyen természeti érték vagy egyszerűen csak látványosság (alagút, diadalív, egyéb) felkelti az érdeklődésemet. Egy kis séta (3-4 kilométer) belefér, feltéve, hogy nem életveszélyes, tehát nem árt egy kis földút vagy az aluljáróknál/alagutaknál elegendő hely az űrszelvény mellett.
Szerintetek melyek a legszebb vasútvonalak (vagy legalábbis szakaszok) az országban?
Vezetőállásból nézve állítólag az Eger-Putnok nagyon szép.
Az isaszegi ívekben elég jó dolgokat lehet összehozni naplementekor.
Köszönöm szépen! Először Google Térkép nézegetése jön, aztán YouTube-os nézelődés, majd aztán valamikor el is megyek, ha megtetszenek. :)
Utolsó: én a Szolnok-Debrecen távolságot jóformán naponta leutazom tanítási időszakban, úgyhogy nekem is ez a kedvencem szív szerint, de objektíven szemlélve én túlzottan szép dolgot nem találtam benne. Legfeljebb talán a kisújszállási és a karcagi halastavak lehetnek érdekesek, de azok bőven gyaloglótávolságon kívül vannak (autó nem áll rendelkezésemre). :( Viszont a szolnoki Zagyva-híd remek fotóshely, leszámítva azt, hogy a nap legnagyobb részében ellenfényes. A háttérben viszont a szép víztornyunk jól mutat (többes szám második személyben, mert itt lakok) - reklám vége. :) Hogy aztán mondjuk Pesttől Szolnokig mi van, nem tudom, bár nyáron tervezek arra is kinézni.
Ahol én jártam:
Dombóvár-Bátaszék-Baja
valamint
Balaton-felvidék
esetleg
Nagyrákos völgyhíd+alagút
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!