Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A HÉV-re csak úgy simán...

A HÉV-re csak úgy simán fölmehetek kutyával? (Pici, yorkshire terrier. ) Nem büntetnek meg?

Figyelt kérdés
2009. okt. 6. 15:21
 1/4 anonim ***** válasza:

A kutya utaztatásának díja (mérettől függetlenül) azonos az adott távolságra érvényes teljes árú menetdíj árával, a HÉV vonalain a vonaljegy vagy gyűjtőjegy a vonal teljes hosszára érvényes. A kutya részére teljes árú havibérlet váltható. Az értékszelvényt általános bérletigazolványban kell használni, az arckép helyén " EB " felirattal, az általános bérletekre vonatkozó szabályok szerint. A rendőrségi, a mozgáskorlátozott személyt segítő és a vakvezető kutya utaztatása díjtalan. Egy járművön (kocsinként) csak egy kutya szállítható, szájkosárral, pórázon és tiszta állapotban.

Egyéb kisebb állat (pl. macska, vadászgörény, stb.), illetve a kutya is díjmentesen szállítható olyan, állatok szállítására alkalmas csomagolásban, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és az utasok ruházatát, illetve a járművet nem szennyezi be.

Tehát, ha beteszed egy dobozba, akkor felviheted csak úgy. Ha nem, akkor vonaljegy kell neki. Érdekes különben, hogy metrónál már nem írja, hogy a dobozos kutya ingyen megy, csak az egyéb állat. Engem is megállítottak, hogy megnézzék nem-e kutyával sunnyogok a dobozban. Szerintem ők sem nagyon tudják, mi legyen a kutyákkal.

2009. okt. 6. 15:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja és nincs kutyám, nem tudom mekkora szájkosarak vannak, de ez a két lehetőség van: doboz vagy póráz és szájkosár. Az ellenőrt nem fogja érdekelni, hogy neked ilyen kicsi nincs, meg nem harap a kutyuska, szájkosár és póráz vagy doboz.
2009. okt. 6. 15:32
 3/4 anonim válasza:
Ha jól tudom, akkor ha a kezedbe föl veszed, akkor nem kell érte jegyet fizetni.
2009. okt. 19. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nem jól tudom, meg Juliska néni mondta, meg egy ismerősöm ismerőse egyszer így csinálta kategória. Feketén fehéren le van írva a BKV utazási szabályaiban, amit azzal, ha felszáll elfogad. És az ellenőrt rohadtul nem érdekli, hogy "ha jól tudom" meg "úgy hallottam".
2009. okt. 19. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!