Mi a véleményetek a 3-as metró egy ilyen irányú meghosszabbításáról?
Kőbánya-Kispest után ismét a föld alá menne és a Lajosmizsei vasútvonal alatt haladna. Megállna a Derkovits Gyula utcánál. Ezután áttérne az Üllői út alá, s megállna a Margó Tivadar utcánál. Ezután ezen út alatt haladna, s így érné el a Havanna lakótelepet.
Mi a véleményetek erről?

Ez egy nagyon pazarló ötlet. A 18. kerületnek, főleg az Üllői útnak remek tömegközlekedése van (villamos, buszok). Azon az útvonalon konkrétan amit írsz (köki - havanna) van is rendszeresített járat.
Egyrészt nem lenne kihasználva, mert ezen az útvonalon marha kevesen járnak, másrészt tök fölösleges is.

Ez nagyon vicces, így pont jó nagy ívben kerülné el a vonal a kispesti lakótelepet... ezt komolyan gondoltad? Nem véletlenül épült meg Határ útnál az elágazó műtárgy egy része, a terv az volt, hogy az Üllői út (akkor Vörös hadsereg útja) alatt vezetik el a metrót a Lajosmizsei sorompóig (Vörös Csillag Traktorgyár), utóbbi helyen létesült volna egy kisebb intermodális csomópont a XVIII. kerület kiszolgálására. Mai szemmel nézve persze ez a terv is marhaság lett volna, hiszen a Havanna lakótelepet és a Szent Lőrinc-telepet (KISZ lakótelep) nem érte volna el a vonal.
Én amondó vagyok, hogy e lakótelepek utasforgalmát bőven el lehet szállítani kényelmesen villamossal is, nem kell ementálit csinálni sok pénzért a városból ahhoz, hogy pl. a Havanna kulturált közösségi közlekedési kapcsolatot kapjon. Arra ott a 42-es villamos, tessék azt hosszabbítani. Ha a városban valahol, hát a Határ úton nem olyan elborzasztóak az átszállási távolságok és idők.

Szerintem nem jó ötlet,mert vannak buszok is egy arrafelé és nem lenne kihasználva.
Ahogy a második is írta,szerintem is a repülőtérig kellene meghosszabbítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!