Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan lehet a vonatvezetőhöz...

Hogyan lehet a vonatvezetőhöz beülni az út alatt és megnézni hogyan vezet?

Figyelt kérdés

Mi ennek a feltétele? Valami papír a mávtól vagy hogy lehetséges?

Előre is köszi a válaszokat!

2009. szept. 25. 15:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%

Kapcsolat kell hozzá! De még bizonyos esetekben méhg az is kevés. youtubon rengeteg ilyen videó van hogy mit lát a vezető?

S szerintem ha látnád elveszne a varázsa.

Nekem a nagypapám nem tudta elintézni 45 éves MÁVOS multtal(osztályvezető volt)

2009. szept. 25. 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Nehéz ügy manapság, mert rengeteg az ellenőrzés. Régen simán fel lehetett kéredzkedni a mozdonyra, főleg tehervonatoknál.

Viszont most leépítés várható a mozd vezetőknél, mindenki félti az állását, és az ellenőrzések nagyon megszaporodtak

Hivatalosan a vontatási (gépészeti) főnökség vezetője adhat írásban engedélyt, de az is lehet hogy manapság már a területi igazgatóság engedélyezheti.

2009. szept. 25. 16:51
 3/14 anonim ***** válasza:
20%
Mond, hogy letéped az arcát, ha nem enged be.
2009. szept. 25. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mozdonyvezetőként dolgozom, alapból sem nagyon szeretünk senkit hurcibálni, ráadásul nagyon szigorúan tiltják a szabályok, sőt a törvény is, mivel súlyos veszélyeztetés.

Minket a Vasút Biztonsági Osztály ellenőriz, és kemény szankciók indulnak ellenünk a szabályszegésért.

Ha mozdonyt akarsz vezetni, ajánlom a vasúttörténeti parkot, vagy valamely számítógépes szimulátor programot.

Ha pedíg csak nézni akarod, ülj be egy Desiroba vagy egy FLIRTbe, ahol üvegajtó van a vezetőállás mögött...

Az előttem lévő válasz ellen pedíg annyit nyilatkoznék, hogy a mozdonyvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, bántalmazása vagy fenyegetése igen kemény büntetéssel járhat.

2009. szept. 25. 17:28
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az az igazság hogy nagyon szeretnék mozdonyvezető lenni de mivel nő vagyok ez nem lehetséges sajnos csak papíron! De persze így nem az igazi. Ezért reméltem hogy legaláább egyszer egy "igazából" közlekedő vonaton is bent lehetek a mozdonyvezető fülkében.
2009. szept. 25. 18:57
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Figy, ha adsz pénzt leszervezem neked, hogy az unokatesóm klónjának a nagymamájának a pasijának a gyerekeinek a nagybácsija elénekelje, hogy Sztáp disz tréjn! Tuti siker.
2009. szept. 25. 20:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A kilencvenes években rengeteg férfit, nőt és gyermeket elvittem egy – egy útra. Akkoriban simán hazavittünk a mozdonyon családokat is, ha épp lekéste az utolsó vonatát.

Sajnos ma már más a helyzet, és túl kockázatos. Ezért nem megoldható azon okok miatt amit 17:28as kolléga is leírt. Sajnos ez van és az elkövetkező egy két évben nem várható változás.

2009. szept. 25. 20:35
 8/14 anonim ***** válasza:
17:28 vagyok ismét,női mozdonyvezető a magyar törvénykönyv szerint nem lehet! annak ellenére, hogy a törvénykönyv azt is meghatározza, hogy férfi és női munkavégző közt külömbséget nem lehet tenni! ez ellentmondás, de resszortos viszont lehet nő, én egyet ismerek is, és a resszortosoknak munkakörbe tartozik a mozdonyvezetés...
2009. okt. 1. 03:01
 9/14 anonim válasza:
Amúgy miért érdekel ennyire a vasút?=)
2009. okt. 1. 17:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom érdekelnek vonzzanak a mozdonyok a vonatok? Furcsa egy nőtől? Amúgy nem vagyok nőies mert most is gépészmérnöki szakra járok egyetemre. Szóval a műszaki háttér megvan. Szeretem amúgy az autókat meg a motorokat is de a vasút különlegesebb meg egészen más ill egy nőnek amint itt olvashatom tényleg elérhetetlen h ténylegesen vonatot vezessen és szeretem a kihívásokat így meg pláne h érdekel is a dolog.
2009. okt. 1. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!