Hogyan lehet a vonatvezetőhöz beülni az út alatt és megnézni hogyan vezet?
Mi ennek a feltétele? Valami papír a mávtól vagy hogy lehetséges?
Előre is köszi a válaszokat!
Kapcsolat kell hozzá! De még bizonyos esetekben méhg az is kevés. youtubon rengeteg ilyen videó van hogy mit lát a vezető?
S szerintem ha látnád elveszne a varázsa.
Nekem a nagypapám nem tudta elintézni 45 éves MÁVOS multtal(osztályvezető volt)
Nehéz ügy manapság, mert rengeteg az ellenőrzés. Régen simán fel lehetett kéredzkedni a mozdonyra, főleg tehervonatoknál.
Viszont most leépítés várható a mozd vezetőknél, mindenki félti az állását, és az ellenőrzések nagyon megszaporodtak
Hivatalosan a vontatási (gépészeti) főnökség vezetője adhat írásban engedélyt, de az is lehet hogy manapság már a területi igazgatóság engedélyezheti.
Én mozdonyvezetőként dolgozom, alapból sem nagyon szeretünk senkit hurcibálni, ráadásul nagyon szigorúan tiltják a szabályok, sőt a törvény is, mivel súlyos veszélyeztetés.
Minket a Vasút Biztonsági Osztály ellenőriz, és kemény szankciók indulnak ellenünk a szabályszegésért.
Ha mozdonyt akarsz vezetni, ajánlom a vasúttörténeti parkot, vagy valamely számítógépes szimulátor programot.
Ha pedíg csak nézni akarod, ülj be egy Desiroba vagy egy FLIRTbe, ahol üvegajtó van a vezetőállás mögött...
Az előttem lévő válasz ellen pedíg annyit nyilatkoznék, hogy a mozdonyvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, bántalmazása vagy fenyegetése igen kemény büntetéssel járhat.
A kilencvenes években rengeteg férfit, nőt és gyermeket elvittem egy – egy útra. Akkoriban simán hazavittünk a mozdonyon családokat is, ha épp lekéste az utolsó vonatát.
Sajnos ma már más a helyzet, és túl kockázatos. Ezért nem megoldható azon okok miatt amit 17:28as kolléga is leírt. Sajnos ez van és az elkövetkező egy két évben nem várható változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!