Ha vonatból kiesne egy ember (ne történjen meg), kb. hány km/óránál halálos az esés?
Már sokszor gondolkodtam mikor utaztam,hogy,ha álló vonatból kiesne valaki akkor csak megüti magát,lehet eltörne a keze is akkor is csúnya lenne a helyzet,de biztos nem halna meg.
Viszont,ha közlekedik a vonat és úgy esne ki kb hány km/h nál lenne halálos?
Gondolom 20km/h nál még nemigen de 120 tuti.
Elnézést ,ha buta kérdést írtam,de ezen már gondolkodtam.
Ez attól függ hogy hogy esik és hogy mire.
Volt már rá példa hogy valaki séta közben elesett és meghalt.
De olyan is előfordult már hogy valaki 100 felett motorral bukott, és pár horzsolással megúszta (persze ott a védőfelszerelésnek is nagy a szerepe, de a lényeget érteni)
Csodák mindig vannak.
Ha nagyobb tempónál (60-70 km/h felett) kiesik valaki, elég nagy a valószinűsége, hogy meghal, de ha szerencséje van, és nem veri be a fejét, akkor lehet megússza annyival, hogy minden csontja összetörik. De lehet 10 km/h-nál is meghalni, ha éppen a fejét nagyon odaüti.
" A vonaton önműködő ajtó volt, nem tudni, hogy nyitotta ki. "
Egyszer kipróbáltam egy ilyen vonat ajtaját, erősen kelletett de simán ki tudtam nyitni kb 10cm-re menet közben.
Tovább nem próbáltam mivel én nem szeretnék kiesni egy mozgó vonatból, de szerintem tovább sem lett volna nehezebb húzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!