Szerintetek nem kellene Debrecenben egy metró vonal?
Debrecenben lakom albérletben mert ott tanulok és nap mint nap utazom a dkv járataival. Az a tapasztalatom,hogy szinte mindig tele vannak a járatok az egész városban pedig több mint 40 féle buszjárat van három trolivonal és egy villamosvonal. Minden járaton sokan vannak,ami kiemelten zsúfolt az pl. a villamos a 10,25,31,32,34,35,36,42,46-os buszjáratok és még sorolhatnánk.
Nem arról van szó,hogy nem férünk meg a felszíni közlekedésben,mert megférünk csak zsúfoltan és arra gondoltam,hogy mi lenne,ha lenne legalább egy metró vonal is?
Persze,ha pénz lenne rá vagy valami pályázat csak akkor.
Nekem van is egy gondolatom én hová tenném:Nagyállomástól a belvároson át az egyetem/klínikákhoz és kivezetném egészen a bevásárlóközpontokig a város nyugati részéig,ez egy hosszú vonal lenne.
De én csak mondtam valamit.
Szerintetek?
Ki mit szól ehhez a véleményemhaz,hogy feltettem itt kérdésként?
A metró valóban nem lenne kihasználva, de egy kisebb földalatti mindenképp megérné. Tévedés amúgy, hogy nincsenek a világon a Debrecen méretű középvárosokban metrók! Néhány, kb. Debrecen nagyságú város, ahol van földalatti tömegközlekedés: Brescia, Rennes, Lille, Lausanne.
A földalatti megállói pedig szerintem így kéne, hogy kinézzenek: 1. Nagyállomás 2. Piac utca- Kossuth utca- Széchenyi utca kereszteződése 3. Kossuth utca- Burgundia utca- Klaipéda utca kereszteződése 4. Rákóczi utca- Csapó utca- Burgundia utca találkozása 5. Árpád tér 6. Főnix csarnok 7. Köztemető 8. Aquaticum 9. Egyetem 10. Újkert 11. Kenézy Kórház 12. Tócoskert 13. Segner tér 14. Nagyállomás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!