Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most akkor pontosan hogyan is...

Most akkor pontosan hogyan is lehet használni az egyesített BKV bérletet?

Figyelt kérdés

Egy éve rágták a fülem, hogy miért veszek mindig a Keletiből jegyet, ha van bérletem, hiszen az BP közigazgatási határáig jó, így elmehetek vele vonattal Pesterzsébetig, onnan meg szépen megvehetem a vonatjegyet, mert csatlakozó jeggyel nem tudnám a teljes távot lefedni. Fél éve beadtam a derekam, és így utaztam, míg most egy kalauznő úgy döntött, hogy megbüntet. Ezzel nincs is baj, ha valóban szabályt sértettem - aminek abszolút a tudatában sem voltam, mert az én logikám nem ezt diktálja - viszont akkor teljesen értelmezhetetlen a MÁV BKV bérletre vonatkozó De akkor értelmezd ezt nekem. Én Felszállok a vonatra mindig, a BKV bérletemmel, mondván, Budapesten belül érvényes. A kallernő azt mondta, hogy az én vonalamra csak Kunszentmiklósig vehetek csatlakozó jeggyel jegyet, és ne is mutogassam neki a bérletemet, mert őt az nem érdekli. A segítségeteket szeretném kérni, hogy nektek mit mond a MÁV hivatalos információja, mert én és az ismerőseim is akkor nagyon félreérthettek valamit a BKV bérlet igénybevételével kapcsolatban:

"2009. január 1-jétől új bérlettel lehet utazni a fővárosban. Ezzel a város határain belül a BKV járművei, a MÁV-START elővárosi vonatai és a VOLÁNBUSZ elővárosi járatai ugyanazzal a bérlettel korlátozás nélkül igénybe vehetők. A Budapest-bérlettel a főváros határán belül a vasútvonalak és az elővárosi buszok útvonalai is a fővárosi közlekedési

hálózat szerves részévé válnak. A BKV 1150 kilométeres budapesti hálózata 120 kilométer

budapesti vasútvonallal (41 állomással) és a VOLÁNBUSZ 175 kilométeres budapesti hálózatával (131 megállópárral) egészül ki.

A BUDAPEST-BÉRLET ÉRVÉNYESSÉGE

A bérletek a hónap bármely napjától megválthatók. Érvényesek a BKV hálózatán (villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekûn) a vonalak teljes hosszán,

HÉV-en Budapest közigazgatási határáig, autóbuszon a Budapest közigazgatási határán kívüli első megállóig.

A Budapest-bérlettel a MÁV-START és a VOLÁN-társaságok elővárosi járatain, a fővároson belüli utolsó megállóhelyig (az ún. határponti megállóhelyig) lehet utazni.

A Budapest-bérletet a fővároson kívüli 192 településről érkező utasok is használhatják. Ebben az esetben a 192 település és az adott vonat budapesti határponti megállóhelye

közötti szakaszra kell csak megváltaniuk a bérletet, illetve a jegyet. Ezáltal megtakarítást érhetnek el."

2013. márc. 21. 16:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a szabály: csak elővárosi utazások budapesti szakaszának fedezésére használhatod a Budapest-bérletet, távolsági utazások esetén nem. A te esetedben az elővárosi zóna határa Kunszentmiklós-Tass.

Valószínűleg e szabály mögött az áll, hogy az egykori Budapesti Közlekedési Szövetség létrehozásakor alapvetően az elővárosi szolgáltatók állapodtak meg egymással - más kérdés, hogy a vasúton ez a szolgáltató egyezik a távolsági szolgáltatóval.

2013. márc. 21. 23:45
 12/12 Sztraki válasza:

Üdv!

Itt minden elolvasható:

[link]

A 4.2-nél van az ide vonatkozó rész.

2014. jan. 9. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!