Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki mondja már el nekem,...

Valaki mondja már el nekem, hogy mi abban a biznisz a MÁVnak, hogy 100km alatt nem ad ki menettérti jegyet?

Figyelt kérdés
Ugyanis újabban ez a MÁV heppje. Ha egy jegy 500Ft oda és 500Ft vissza akkor miért nem adják ezt ki menettértibe 1000-ért miért kell mindkét állomáson sorban állni?

2013. márc. 13. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Olvasd el a MÁV honlapján.

Röviden: Sok volt a visszaélés

2013. márc. 13. 19:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell mindkét állomáson sorbanállni. Most is kapsz "menettérti" jegyet de két egyúti jegyként adott napra.

Miért jó?

Mert 100km alatt főleg a budapesti elővárosban könnyű elkerülni a kalauzt. Egy vonaton utazik 1000-1200 ember. Simán megesik, hogy nem találkozol kalauzzal. És így 3 napig utazhattál, főleg ha rájátszottál és direkt kerülted a kalauzt. Egy jeggyel utaztál 3 napig. Ez visszaélés.

2013. márc. 13. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:

A régi rendszer szerint a menettérti jegyeket 3 napig lehetett felhasználni. A dolgozó vett hétfőn egy menettértit, aztán ha szerencséje volt, akkor hazafelé a tömegben a kalauz nem kezelte a jegyet. Ilyenkor kedden már csak odafelé vette meg, és haza még jó volt a hétfői visszaút is. Ha még nagyobb szerencséje volt, akkor még szerdán is azzal jött vissza, amit hétfőn vett!

:D

Amúgy nem kell kétszer sorba állnod, az indulási pénztárban megkéred a visszautat is (két jegyet fogsz kapni, az egyiken "vissza" bélyegzővel), csak mondani kell, hogy mikor jössz vissza és aznapra kapod, így nem lesz érvényes 3 napig!

2013. márc. 13. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:

OK de ezzel a húzással megint velem – becsületes utazóval – baxnak ki. A nekem nyújtott szolgáltatásokat csökkentették.

Eddig ha vettem egy menettértit hétfőn akkor azzal hétfőn, kedden vagy szerdán is visszajöhettem. Most meg ha kérek egy vissza jegyet, akkor meg kell mondanom előre, hogy mikor akarok visszautazni. És ha kedd helyet mondjuk szerdán akarok jönni akkor szerdán vonat indulás előtt válthatom vissza a keddi nem használt jegyem (ha egyáltalán lehet ilyet, hogy nem használt jegyet visszaváltok) és kérhetek egy szerdai jegyet.

A MÁVnál eszükbe sem jut, hogy vannak emberek akik becsületesen használják a vonatokat? Vannak ebben az országban olyanok is akik nem elővárosi ingázáshoz (Gödöllőről, Dunaharaszti, Vác stb) használják a vonatokat. Erre nem gondolnak?

2013. márc. 14. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!