Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyibe kerül egy havi...

Mennyibe kerül egy havi bérlet vonatra/távolsági buszra?

Figyelt kérdés

Olyan 25 km-ről lenne szó, oda vissza 50 km kb.

Ha én havi bérletet szeretnék venni vonatra, vagy távolsági buszra, akkor az mennyibe kerülhet?

Nem vagyok diák. Egy odaút 550 Ft körül van, oda vissza ugyebár 1100 Ft.

Melyik az olcsóbb, a vonat, vagy a busz?

Esetleg lehet-e megadott számú jegyet venni? Mert csak olyan havi 10-15 alkalomról lenne szó, nem havi 30.

Próbáltam interneten keresni, de egyszerűen nem találok semmi olyan oldalt, ahol ki lehetne számolni. Bár biztos,hogy a szemem előtt volt, de vak vagyok:D

2013. febr. 23. 09:57
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

volan.hu - Díjszabási tájékoztató

26500 Ft a 25 km-es bérlet, a jegy oda-vissza 465*2=930 Ft lenne. Csak akkor érné meg neked, ha munkába járásra használnád, mert ez esetben a munkáltatód köteles lenne az ár min. 86%-át megtéríteni. (Feltéve persze ha a bejelentett lakhelyed és a munkahelyed közötti utazásról van szó.)

2013. febr. 23. 10:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Vasútról tudok némi felvilágosítást adni: van havi-és félhavi bérlet. A havi ára 25km-re 17600Ft. Ebből a munkáltató fizethet 15100-t, a maradékot kell csak Neked fizetni. HA fizeti a munkáltató, de nem mindíg szokták, ezt meg kell kérdezni.

Ha csak félhavi bérletet veszel, az 8810Ft, de figyelni kell az érvényességét, mivel ugye rá van írva, hogy melyik naptól melyik napig érvényes. Tökmindegy, hogy ezen időszakon belül hányszor használod utazásra.

Amúgy itt találod meg ezeket részletesen: MÁV-START, Bérletek.

2013. febr. 23. 10:11
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Sajnos gondoltam, hogy ez lesz a válasz:(

Igazából munka miatt kérdeztem. Én bent lakok a városban, a munka is ott lenne, viszont a párom vidéki, és elég sok időt töltök náluk. Ezért is írtam a havi 10 alkalmat kb., mert úgy sem mindig ide jönnék, meg olyan is lenne, hogy a párom bevisz/hazavisz, de nyilván lenne olyan alkalom, amikor én jönnék ki. De akkor lehet egyszerűbb, ha egyesével veszem meg a jegyeket..

És sajnos nem hiszem, hogy a munkaadó lenne olyan kedves, hogy emiatt kifizetné a bérletet nekem:D

Na mindegy, igazából ha vidéki lennék, lehet, hogy kevesebb eséllyel indulnék a munkán, mert ahol dolgoztam ezelőtt, ott nem szerették a vidékieket, mert nem akarták kifizetni a bérletüket, így csak városiakat hívtak be állásinterjúra (ezt ők mondták személyesen, hogy a vidékiek egy esélyt sem kapnak..).

2013. febr. 23. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!