Él-e még a lehetőség közalkalmazottak számára? Egyszeri alkalommal 90%os menettérti vasúti kedvezmény. Mi a hivatalos neve?
A közalkalmazott pontosan annyit tesz a közös kasszába, mint bármelyik hivatalosan bejelentett munkahellyel rendelkező ADÓZÓ állampolgár. Nincs eltitkolt jövedelem, nincs adózás kikerülése. A férjem a tavalyi évben közel kétmillió forintot tett be a közös kasszába. Te mennyit?
Elhányom magam attól, hogy van egy rakás egysejtű, aki azt hiszi, hogy a közalkalmazott csak az ő adójából van fizetve.
90 %-os kedvezményre én nem emlékszem, pedig 10 éve vagyok köztisztviselő. 2007 óta van 50 %-os kedvezmény évi 12 alkalommal, amihez a munkáltató adja ki az igazolást, de nem kapjuk automatikusan, csak ha valaki kéri. Előtte volt arcképes igazolvány MÁV és MAHART jegyvásárláshoz, de az is 50 %-os volt.
(Egyébként sosem vettem igénybe, így szerencsére egyik tisztelt adófizető szájából sem kellett kivennem a falatot ilyen úri huncutság miatt. :) Sőt, a diákok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők, nagycsaládosok stb. kedvezményei kapcsán sem jutott még eszembe, h' miért az én adómból vonatoznak. De ez persze nem a kérdezőnek szólt. Egyébként megnéztem a MÁV oldalán, de csak 2009. március 31-ig volt érvényes az a nyomtatvány, amit onnan le lehet tölteni, úgyh' lehet, h' már meg is szűnt?
Nos, nem vagyok kíváncsi, hogy a férjed mennyit tett be a közös kasszába, arra viszont igen, hogy TE mennyit??? Mert úgy látom, hogy kivenni viszont szeretnél.
Magamról; 2 diplomás emberke vagyok, 9 embernek adok munkát, a kollégáim mind-mind 8-9-10 éve, van aki több is, dolgozik a cégnél. Nem minimálbéresek, hanem tisztességesen le vannak jelentve. Ezenkívül étkezési hozzájárulást, gyermek beiskolázási támogatást, és üdülési csekket biztosítok a dolgozóimnak. Szóval fizetek, fizetünk az államnak mint a katonatiszt, de ki tudja meddig tudjuk. És igenis elegünk van abból, hogy mi adóforintjainkból ti ingyen, v. kedvezményesen utazzatok, vagy bármilyen más kedvezményben részesüljetek, mert azt mi fizettük be, és nem nektek szánjuk. Világos???
Lakáshitel kedvezmény
Utazási kedvezmény
Állami kezességvállalási kedvezmény
Bizonyos biztosítóknál Casco kedvezmény
Bizonyos biztosítóknál kötelező fel. bizt. kedvezmény
Munkaidő kedvezmény
Még lehet ám találni, ha valakit érdekel.
MIÉRT?? MIRE FÖL?? POFÁTLANSÁG !!!!!
Jajj kedves druppel.
ÉS ki kényszeríti a kedves közalkalmazottat, hogy ott dolgozzon ?
Rátok még a munka törvény könyve sem úgy vonatkozik mint ránk ? ha jól tudom ezt most majd változni fog. (szerencsére)
Mire fel ?
És akkor ha bemegyek egy hivatalba konkrétan szarnak a fejemre, az én pénzemből !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!