Hogy vannak ezek az IC vonatok?
Holnap megyek Egerbe, Hatvanban szállok fel, a vonat Budapest Keletitől indul Egerig, és a máv oltadon a menetrenden mindenütt Ic van. Nem tudom hgoy van ez, hgoy kell e az összeshez pótjegy, vagy van e olyan Ic amelyik vegyes? Különböző színekkel (zöld, piros kék) jelölik az időpontokat és a vonatot... nem tudom mi mit jelent, most kell e Ic pótjegyet váltanom, vagy nem? Szegedről olyan ICvel szoktam menni amelyik ilyen vegyes kocsis, fogalmam sincs hogy van. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm.

Az egri vontoknál egyesítve van az InterCity és a gyorsvonat, tehát ha elfogy az IC részre a helyjegy, akkor is tudsz utazni vele a gyorsvonati részen. Egyébként érdemes megvenni a helyjegyet, Hatvantól Egerig csak 150 Fortintot kell rá pluszban fizetni, de cserébe van garantált ülőhelyed, és 1. osztályon utazhatsz :) [ezeken a vonatokon az IC rész egy 1. osztályú kocsiból áll, ahova 2. osztályú jeggyel és helyjeggyel lehet beülni).
Színek jelentése az Elvirában:
- fekete: személyvonat (gyorsított személy, zónázó személy, és EuRegio személy is)
- zöld: sebesvonat
- vörös: gyors- vagy expresszvonat
- kék: InterCity, InterPici, EuroCity vagy EuroNight vonat

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!